Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Mirasol bez poraza kod kuće, CRB nema pobedu u gostima

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.07.24. | 23:02

Zanimljiv obračun sledi u poslednjem meču 14. kola brazilske Serije B

U utakmici poslednjoj utakmici 14. kola brazilske Serije B, noćas će sa početkom od 02:00 časa po srednjoevropskom vremenu na stadionu Žoze Marija de Kampos Maja, koji se nalazi u gradu Mirasol, saveznoj državi Sao Paulu, istoimeni klub i prošlogodišnji tragičar, da ugosti Regatas, tim mnogo poznatiji pod skraćenicom CRB i kojem već sada predviđaju da će se poriti za opstanak.

Mirasol ima prednost u vidu domaćeg terena, ali neće moći da računa na dvojicu veoma bitnih igrača, iskusnog golmana Vanderleja Farijasa i vezistu Jurija Oliveiru, koji su povređeni i ostaju van terena. Ipak, glavni adut i prvi čovek navale i najbolji strelac tima u dosadašnjem toku prvenstva sa pet postignutih golova, Giljerme Dalatore i ovoga puta predstavljaće glavnu pretnju po gol protivnika.

Izabrane vesti

Posle odličnog starta u novoj kampanji Serije B, sastav Santosa Batiste Žuniora, poznatijeg pod nadimkom Mocart, bez pobede je u četiri uzastopna kola i u konstantnom je padu na tabeli, pa je tako hitno popularni stručnjak pod izvesnim pritiskom gde mora da reaguje kako bi održao korak sa ostalim takmičarima za promociju u nacionalnu elitu. U prošlom kolu, tim je zakoračio na teren u Novo Orizonteu kao veliki autsajder po mišljenju tamošnje fudbalske javnosti i naišao na mnogo poteškoća protiv Novorizontina, u meču koji je na kraju završen nerešenim rezultatom 1:1, što je svakako više zadovoljilo gostujuće igrače.

02.30: (1,70) Mirasol (3,45) CRB (4,90)

U poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni zabeležena je samo jedna pobeda, dva remija i dva poraza, pobedivši Gojas, pored nerešenih ishoda sa Santosom i Novorizontinom, uz poraze od Vila Nove i od Sporta Rsifea. Trenutno je klub na devetom mestu na tabeli brazilskog šampionata Serije B, sa do sada ostvarenih 19 bodova, tri manje od Operarija, koji se nalazi na četvrtom mestu, kojim se zatvara zona pristupa i promociju u najviši rang. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Hose Marija de Kampos Maja, Mirasol ima učinak od četiri pobede i jednog remija u poslednjih pet mečeva. Takođe predstavlja prosečne brojke u dva glavna sektora na terenu, pošto je postigao 13 golova i primio 10.

Dok je na drugoj strani CRB, koji zauzvrat nije izgubio u tri uzastopna kola, ali je i pored toga u zoni ispadanja. Tim iz Alagoasa je u prošlom kolu imao prednost što je igrao kod kuće protiv Bruskea, ali nije uspeo da se istakne na način na koji je želeo, pa je remizirao 1:1. Klub se trenutno nalazi na skromnoj 17. poziciji na tabeli Serije B, sa do sada ostvarenih 13 bodova, tri manje od Pajsandua, prvog tima van zone ispadanja u treću nacionalnu diviziju.

Ipak, vredi napomenuti da je CRB tim koji ima najmanje odigranih utakmica aktuelnom izdanju takmičenja do kraja 13. kola, pošto je usput imao dva odložena kola protiv Botafoga iz Sao Paula i Sport Resifea. Barem, tim nastavlja da sprovodi čvrste i dosledne kampanje u drugim takmičenjima u kojima se nadmetao ili je još uvek u konkurenciji. Naime, sastav Danijela Pauliste bio je šampion saveznog šampeonata Alagoano, bio je drugoplasirani u Kopa do Nordeste gde je u finalu poražen od Fortaleze, a stigao je i do osmine finala Kupa Brazila gde je u prvom meču savladao Searu sa 1:0.

U poslednjih pet zvaničnih mečeva u svim takmičenjima, ostvarene su dve pobede, dva remija i samo jedan poraz pobedivši Fortalezu i Gvarani, igrajući nerešeno sa Bruskueom i Pajsanduom, pored poraza od Amerike Mineiro. Igrajući u gostima, ekipa CRB-a ima nedavni učinak od samo jedne pobede i remija pored tri pretrpljena poraza u poslednjih pet odigranih mečeva.

Kada se porede klub Sao Paulo kao domaći tim i klub Alagoas kao posetioci, mogu se uočiti određene razlike. Dok Mirasol ostaje neporažen na Kampos Maiu, CRB još nije pobedio ni u jednom meču kao posetilac u trenutnom izdanju Serije B. Njihov poslednjio okršaj odigrao se upravo na ovom stadionu krajem septembra prošle godine, kada je Mirasol slavio minimalnim rezultatom i golom Giljermea Biora.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

BRAZIL 2 - 14. KOLO

Sreda

02.30: (1,70) Mirasol (3,45) CRB (4,90)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 2CRBMirasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara