Miralem Pjanić (AFP)
Miralem Pjanić (AFP)

Miralem Pjanić stiže kod Marka Nikolića

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 19:54

Iskusni vezista dogovorio jednogodišnji ugovor sa Armejcima vredan 1.000.000 evra po sezoni

Pre četiri godine kada je Miralem Pjanić u transferu vrednom 60.000.000 evra krenuo iz Juventusa put Barselone, i njegova karijera pošla je stranputicom. Katalonce je napustio bez ijednog gola ili asistencije, pozajmica u Bešiktaš nije pomogla revitalizaciji karijere, te se rođeni Tuzlak pretprošlog leta otisnuo u Ujedinjene Arapske Emirate, daleko od ozbiljnog fudbala i očiju javnosti.

Letos mu je ugovor sa Šardžom istekao, a nakon skoro tri meseca sa statusom slobodnog agenta, dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine će po svoj prilici karijeru nastaviti u Rusiji. Tamo ga raširenih ruku čeka CSKA sa kojim je dogovorena jednogodišnja saradnja sa opcijom produžetka na još godinu dana, javlja dobro obavešteni ruski novinar Ivan Karpov.

Izabrane vesti

Istovremeno, ruski Čempionat je plasirao informaciju da je CSKA zbog Pjanića odustao od angažovanja slobodnog igrača u kojeg se prvobitno zagledao, Jusufa Jazidžija.

Dakle, Marko Nikolić bi uskoro trebalo da dobije, makar na papiru, veliko pojačanje, dok Pjanića u Moskvi čeka godišnja plata od 1.000.000 evra koja može da bude i veća u slučaju ostvarivanja određenih bonusa. Potencijalni produžetak saradnje nije dvosmerni, već Armejci imaju pravo da do maja 2025. godine aktiviraju klauzulu i zadrže Pjanića do leta 2026.

Pjanić je ušao u 35. godinu života, a u karijeri je nastupao za Mec, Lion, Romu, Juventus, Barselonu, Bešiktaš i Šardžu. U Emiratima nije bio naročito golgeterski učinkovit, ali je pakovao golove saigračima. Na 61 utakmici postigao je četiri i namestio 16 pogodaka. Prvenstvenu sezonu 2023/24 završio je bez golova, ali sa sedam asistencija.

CSKA je mršavo otvorio sezonu, upisao svega 14 od mogućih 27 bodova u prvih devet kola, te se Armejci nadaju da je Pjanić čovek koji će razmrdati velikana.


tagovi

Miralem PjanićMarko NikolićCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara