Nova bruka američkog Milana na praznom San Siru, Teo ne zna da je bek, Ibra nema s kim (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.03.20. | 17:05

Sampdorija okrenula Veronu posle asistencije Lazovića

Kako se koja uprava i trener promene u Milanu, tako ekipa igre sve slabije, a rezultati su sve gori. Otkaz početniku Zvonimiru Bobanu nije stvar zbog koje bi i manji klub od Milana nešto mnogo plakao, ali ostanak američkih vlasnika i njihovog čoveka Ivana Gazidisa će sasvim sigurno dodatno upropastiti sedmostrukog prvaka Evrope i naparaviti od njega ekipu koja nije za Ligu Evrope. Uostalom, Gazidis je to već uradio od Arsenala i rezultate njegovog dana vidimo danas.

Taman kada je Milan pre nekoliko nedelja izgledao kao da se diže i da mladi tim polako počinje da napreduje, glavni funkcioner u klubu je napravio frku koja je destabilizovala sve strukture kluba. Pošto je postalo jasno da je dogovorio dolazak Ralfa Rangnika, to je značilo da su direktori Maldini, Boban i trener Pioli smenjeni unapred i da nemaju više nikakav integritet u ekipi i među igračima. Boban je dobio otkaz već sada, uskoro će i druga dvojica, a sve to se prenelo i na mladu ekipu krhkog samopouzdanja koja je danas doživela novi sramotan poraz. Na praznom San Siru je Milan poražen od skromne Đenove – 1:2.

Izabrane vesti

Biće ovo još jedna sezona za zaborav nekadašnjeg giganta i pitanje je koliko godina će morati još da prođe da bi se Milan vratio makar u Ligu šampiona, a kamoli da se bori za ozbiljne trofeje. Sa ovim vlasnicima i upravom, to svakako ne može da se očekuje. Slika usamljenog Ivana Gazidisa na tribinama sa kojim više niko i ne sedi, možda najbolje oslikava situaciju u klubu. Šteta jedino za Ibrahimovića koji nema sa kim da igra.

Nije Milan danas ni zaslužio više od poraza. Ne može se reći ni da nije imao sreće. Sve je bilo po zasluzi. Iako je Milan krenuo agresivnije, Đenova ja bila ta koja je rano povela. Koliko god da se ove sezone pokazao kao pojačanje koje odksače i koje daje ogroman doprinos u napadu, Teo Ernandez je isto toliko slab defanzivni igrač. A to bi ipak trebalo da mu bude prioritet kao odbrambenom igraču. Levi bek Milana je sve dobre stvari, golove i asistencije do sada neutralisao podjednako brojnim lošim reakcijama u defanzivi. Da kažemo i nedostatkom defanzivne inteligencije. Poklonio je loptu Sanabriji koji se potom prošetao do peterca i asistirao veteranu Pandevu za šut na prazan gol.  

Nastavili su Sanabrija i Pandev da prete, Milanove jedine šanse su došle posle neuspelih ofsajd zamki za Ibrahimovića i Čalhanoglua, da bi Đenova u finišu prvog poluvremena duplirala vođstvo. Još jednom je Ernandez zaspao na levoj strani, pustio Biraskija da se namesti i centrira, a onda je kompletna odbrana Milana još gore intervenisala. Lopta je prošla pored skamenjenih štopera i golmana Begovića, došla do Kasate, a on je poput Pandeva pogodio zicer sa peterca.

Pokušao je Pioli sa izmenama na početku drugog poluvremena, Leao i Bonaventura su zamenili neprimetne Čalhanoglua i Rebića kojem se taj potez trenera nimalo nije dopao. Ali, ništa se nije desilo… Milan je ostao bezopasan, vreme je prolazilo i tek u poslednjih dvadesetak minuta su Rosoneri napravili veći pritisak. Nadu im je vratio Zlatan Ibrahimović golom u 77. minutu posle kornera i gužve pred golom Grifona, ali to je bilo sve.

Milanu za utehu ostaje što nije izgubio i to sedmo mesto na tabeli. A mogao je… Verona je na poluvremenu vodila u gostima protiv Sampdorije, ali je Ranijerijev tim preko Kvaljarele preokrenuo u drugom poluvremenu i slavio 2:1. Ostvarili su jako bitnu pobedu u borbi za opstanak.

Verona je povela posle pola sata igre, nakon sjajne asistencije Darka Lazovića koji je kiflom pronašao Zakanjija na drugoj stativi, a ovaj je samo ugurao loptu u mrežu.

Napala je Sampdorija u drugom poluvremenu, pogodila prečku, da bi do zasluženog izjednačenja stigla u 77. minutu majstorskom reakcijom Kvaljarele na centaršut Depaolija. Nije to bilo sve od veterana iz Napulja, pošto je je u 88. minutu pogodio sa bele tačke za preokret pošto je VAR odlučio da je Davidovičevo laktanje bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Nedelja
Parma – SPAL  0:1 (0:0)
/Petanja 70p/

Milan – Đenova 1:2 (0:2)
/Ibrahimović 77 - Pandev 7, Kasata 41/

Sampdorija – Verona 2:1 (0:1)
/Kvaljarela 77, 86 penal - Zakanji 32/

18.00: (2,80) Udineze (3,10) Fjorentina (2,65)
20.45: (2,20) Juventus (3,35) Inter (3,35)

Ponedeljak
18.30: (1,80) Sasuolo (3,60) Breša (4,60)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara