©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (ponedeljak, 2. mart): Tobdžije spasavaju sezonu u FA kupu, a tu su i Primeira i Čempionšip

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.03.20. | 08:11

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji očekuju ovog ponedeljka

PORTSMUT – ARSENAL, 20.45
(Fudbal, FA kup Engleske)

Ispao je Arsenal iz Lige Evrope u dramatičnoj završnici revanša sa Olimpijakosom, u Premijer ligi je tek na desetom mestu, pa mu je FA kup šansa da pokuša da osvoji trofej. U osmini finala FA kupa ide na Freton park, rivalu koji se bori za povratak u Čempionšip i igra sjajno na svom stadionu. Neporažen je kod kuće od 24. septembra prošle godine, a pritom je u seriji od deset pobeda. Tobdžije su na strani neporažene još od 9. novembra.

Izabrane vesti

SANTA KLARA – PORTO, 20.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Doživeo je Porto bolnu eliminaciju iz Lige Evrope od Leverkuzena, međutim, u Primeiri ima šanse da se bori za titulu, jer je samo na bod zaostatka za Benfikom. Pritom, Zmajevi su dobili sva četiri poslednja gostovanja u ligi i na njima dali 12 golova. A u seriji su od devet pobeda nad Santa Klarom.

BENFIKA – MOREIRENSE, 21.45
(Fudbal, Portugalija 1)

I Benfika je posrnula u Ligi Evorope, odigrala samo 3:3 sa Šahtjorom i ispala zbog poraza u Ukrajini, pa će se do kraja sezone posvetiti odbrani krune. Na Lužu je pre dve sedmice izgubila od Brage, prethodno je poražena i u derbiju od Porta, a znak opreza stoji zbog podataka da je posednji put kad je ugostila Moreirense – izgubila.

MIDLSBRO – NOTINGEM, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

U slučaju pobede Šumari bi zadržali korak sa Fulamom i sačuvali nadu da mogu možda i do direktnog plasmana u Premijer ligu. Na tom putu su malo posustali, imaju samo jednu pobedu u poslednja četiri kola, mada ih hrabri podatak da su dali gol na svakom od prethodnih pet gostovanja. Midlsbro je bez slavlja još od 1. januara, na na minula tri susreta nije dao gol.

ALTAH – SALCBURG, 19.00
(Fudbal, Austrija 1)

Salcburg je posrnuo na početku prolećnog dela sezone, pa ima obavezu da pobedi na ovoj utakmici, s obzirom da se LASK odvojio na čelu tabele. Altah je vezao dva remija, dugo nije doživeo prvenstveni poraz i gostima neće biti nimalo lako. Salcburg je u prvom međusobnom meču dva tima slavio sa 6:0 na svom terenu, ali sada nije u dobroj formi.

MIDTJILAND – SONDERJISKE, 19.00
(Fudbal, Danska 1)

Domaćin je krenuo odlično u prolećnom delu sezone i vezao dve sigurne pobede. Gosti su savladali Hobro na otvaranju (3:1), ali su u prošlom kolu poraženi od Nordsjilanda (1:2). Sada su došli na noge lideru, koji sigurnim koracima gazi ka šampionskoj tituli. Midtjiland je kao gost u prvom međusobnom meču ova dva tima u sezoni slavio sa 2:0.

PARIZ FC – LANS, 20.45
(Fudbal, Francuska 2)

Domaćin je znatno lošije plasiran, ali je u ovom trenutku u boljoj formi i to treba imati na umu kada je u pitanju klađenje na ovaj meč. Partiz je vezao tri pobede, a Lans dva neprijatna poraza. U prvom delu sezone Lans je kao domaćin slavio bez velikih problema sa 2:1. Ipak, Lans je dobio samo jedan od poslednjih sedam mečeva u prvenstvu.

HANOVER – HOLŠTAJN KIL, 20.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Hanover se bori za goli život u Cvajti i svaki bod do kraja sezone bi mogao da mu bude dragocen. Gosti su u prošlom kolu prekinuli niz od tri uzastopne pobede u prvenstvu i tako propustili priliku da se  ozbiljno približe samom vrhu tabele, pa nije ozbiljno pričati o njihovom priključivanju borbi za treće mesto. U prvom međusobnom meču ove sezone Hanover je slavio sa 2:1, što mu daje dovoljno samopouzdanja pred ovu utakmicu.

BUDUĆNOST - MORNAR, 18.00
(Košarka, ABA liga)

Budućnost u crnogorskom derbiju ima priliku da overi drugo mesto na tabeli, dok bi Barani eventualnim slavljem zaseli na četvrto mesto i došli do situacije da se plasiraju u plej-of. Prvi međusobni meč u ABA ligi ove sezone bio je izuzetno uzbudljiv i efikasan, a na kraju je slavila Budućnost sa 95:92 posle dva produžetka. Videćemo da li Mornar ima snage da iznenadi favorizovanog protivnika u ovom meču.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara