Luka Milunović (©YouTube/PerakFK)
Luka Milunović (©YouTube/PerakFK)

Milunović namestio nišan pred fudbalski „pokolj“

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.10.23. | 12:05

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Voždovca, Napretka i Radničkog iz Kragujevca nema puno razloga za optimizam pred susret njegovog Peraka sa silom malezijskog fudbala Džohorom DT u prvom meču polufinala nacionalnog kupa

Otkad je još 2018. godine Luka Milunović napustio Aris nikako da se skrasi. Kao da je to pravilo, na šest meseci ili najviše godinu dana je srpski fudbaler menjao klub, trenutno je u Maleziji, gde ga ovog četvrtka od 15 časova gotovo izvesno čeka jedno veoma neprijatno iskustvo. Milunović je član Peraka, tima koji će u okviru prvog meča polufinala Kupa Malezije da ugosti Džohor DT, ekipu koja je daleko ispred svih ostalih timova u toj zemlji.

Milunović je u Perak stigao sredinom jula, po rastanku sa kragujevačkim Radničkim, a to mu je već treća ekipa za koju je zaigrao ove godine. Prethodno je tokom januara 30-godišnji ofanzivac igrao za grčki Niki Volu.

Izabrane vesti

U Perak je Milunović došao da mu pomogne da izbori opstanak i zasad mu dobro ide. Od dolaska nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije ostvario je tri pobede na šest prvenstvenih mečeva, sada je 11. na tabeli sa 19 bodova, 11 više od Kučing Sitija koji je u zoni ispadanja.

U međuvremenu je beležio Perak natprosečne rezultate u Kupu Malezije, eliminisao je Kedah sa ukupnih 4:3 i Sabah sa zbirnih 3:2, pa je stigao do polufinala. Tu ga međutim čeka najteži mogući protivnik, branilac trona u kupu i ubedljivo vodeći tim malezijskog prvenstva.

15.00: (23,0) Perak (12,0) Džohor DT (1,03)

Džohor DT je u Kupu Malezije zabeležio sve četiri pobede. Prvo je nadigrao Kelantan sa po 5:1 i 10:0, a zatim i Negeri Sembilan sa po 3:0 i 4:1. U domaćem prvenstvu posle 22 kola ima 64 poena (21 pobeda i jedan remi) i već je krunisan, pošto ni drugoplasirani Selangor za koji igra još jedan bivši zvezdaš Ričmond Boaći ne može više da ga stigne. Uz to, posle dva kola u azijskoj Ligi šampiona Džohor ima tri boda, izgubio je od favorizovanog Kavasakija Frontejla (0:1), ali zatim u Tajlandu je savladao Patum Junajted sa 4:2.

Za malezijske uslove Džohor je sila. Ima sedam reprezentativaca Malezije i nekoliko stranaca koji su kvalitetom daleko iznad lige. Zato i ne čudi što tim nema nijedan poraz i ima dominantnu gol-razliku 86:7! Organizaciono je takođe daleko ispred konkurencije, a zanimljivo da će sledeće sezone postati prvi klub u Maleziji koji će igrati na hibridnom terenu.

U prvenstvu je najbolji Džohorov strelac Argentinac Fernando Forestijeri sa 18 pogodaka, a prati ga 32-godišnji Brazilac Bergson sa 16. U Kupu Malezije je zato baš nekadašnji centarfor Fortaleze lider na listi strelaca sa osam pogodaka. Bergson je u Džohoru od marta 2021. godine, a za to vreme je već postigao više od 100 golova.

S druge strane, Milunović je pre nedelju dana tek postigao svoj prvi u prvenstvu Malezije. Bio je strelac jedinog gola u pobedi nad Sembilanom. To mu doduše nije bio prvenac u Peraku, prethodno je bio jednom precizan u kupu.

Milunoviću je Perak treći klub u Maleziji, prethodno je tokom 2019. godine igrao za Melaku i Sabah. Karijeru je počeo još 2010. godine u dresu OFK Beograda, potom je zaobilaznim putem preko belgijskog Zultea stigao do Marakane, a dres Zvezde je obukao 61 put, uz učinak od 14 golova i šest asistencija.

Posle osvajanja titule 2014. godine otišao je u Grčku, igrao je za Platanjas i Aris, a zatim je prvu polovinu sezone 2018/2019 proveo u Voždovcu. Usledila je selidba u Maleziju, zatim polusezona u mađarskom Debrecinu, pa deo sezone u albanskom Kukešiju. Vratio se 2022. u Grčku, ali samo na nekoliko meseci. Prošle sezone je Milunović odigrao 15 mečeva za Radnički, postigao je tri gola i zabeležio dve asistencije.

Trofeji sa Zvezdom (titula i Kup Srbije iz 2012) i dalje su jedini koje je 30-godišnji Beograđanin osvojio u karijeri. U teoriji mogao bi da podigne sa Perakom Kup Malezije, ali realnost je da njegovu ekipu verovatno čeka „fudbalski pokolj“ u dvomeču sa Džohorom (revanš 2. novembra).

Uostalom, na poslednja tri susreta ove dve ekipe Džohor je svaki put slavio sa po 5:0. Ne tako davno, 2020, bilo je i 7:0...

KUP MALEZIJE – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

15.00: (23,0) Perak (12,0) Džohor DT (1,03)

Subota

15.00: Kuala Lumpur Siti – Terenganu

(Revanši su 2. i 3. novembra)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Luka MilunovićDžohorJohorMalezija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara