Printscreen
Printscreen

Milson je heroj nacije! Zvezdin Afrikanac srušio Ganu u 90+4, na Baba Jari muk (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 20:19

Angolac je ušao sa klupe u 78. minutu, bilo mu je to dovoljno da utiša navijače jedne od najsnažnijih selekcija na kontinentu

Slaviće se večeras Felisio Milson širom domovine. Krilni napadač Crvene zvezde zadužen je za najveće iznenađenje prvog kola kvalifikacija za Kup afričkih nacija. Milson nije dovio poverenje selektora Gonsalveša od prvog minuta, ali je u 78. dobio šansu sa klupe i doneo Angoli jednu od najvećih pobeda u poslednjih desetak godina, ako uzemo u obzir snagu rivala.

Milson je sačekao odbitak u šesnaestercu Gane u trećem minutu nadoknade vremena i sa oko šest, sedam metara savladao golmana Crnih zvezda Ati Zigija. Angola je pobedila 1:0 na gostovanju na Baba Jara stadionu u Kumasiju i došla do ogromna tri boda na putu ka plasmanu na turnir koji će se održati u januaru 2026. u Maroku.

Izabrane vesti

Nije uspelo Zvedino letošnje pojačanje da se izbori za mesto od starta, u konkurenciji kvalitetnih krilnih igrača, poput Klintona Mate iz Olimpik Liona ili Rendija Nteke iz Rajo Valjekana. Imala je Angola cilj da osvoji bar bod na utakmici koja je na papiru važila za najtežu u celokupnom kvalifikacionom ciklusu i čvrto odolevala atacima Mohameda Kudusa, Injakija Vilijamsa, Džordana Ajua, Antoana Semenja i društva. Čak je i u napadu za pobedonsni gol više izgledalo da Crne antilipe čuvaju loptu u nogama i troše vreme, ali im se iznenada ukazala prilika iz koje su šokirali velikog favorita.

Milsonova Angola u drugom kolu dočekuje selekciju Sudana (utorak, 21.00).

KVALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA (Grupa F) - 1. KOLO

Gana - Angola 0:1 (0:0)

/Milson 90+4/

Sudan - Niger 1:0

/Eisa 51/



tagovi

AngolaFelisio MilsonFK Crvena zvezdareprezentacija Ganekvalifikacije za kup afričkih nacija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara