Sari detaljno: Zašto Dibala kao rezerva, zašto Pjanić i Rabio van tima…

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.03.20. | 23:59

“Ovo je već moj Juve”, kaže zadovoljni trener Juventusa

Salva kritika i na kraju – najbolji Juventus u sezoni. Golovima Arona Remzija i rezerviste Paula Dibale slavila je Stara dama u Derbiju Italije protiv Intera i Nerazurima odmakla na velikih devet bodova razlike, pa se stiče utisak da joj je sada samo Lacio na šampionskom putu, a mnogi će reći da Rimljani ipak nemaju kvalitet i klupu da izdrže trku s Juventusom. Mnogi, ali ne i Sari
Važna pobeda, ali imamo još 12 utakmica do kraja, dug je to put. Ali… Ovo je već moj Juve”, zadovoljno je trljao ruke toskanski trener posle pobede od 2:0 pre no što se upustio u analizu sastava.

Pod broj jedan: Dibala je kao junak meča počeo na klupi, prednost na krilu dobio je Daglas Kosta, dok je Huan Kvadrado igrao desnog beka, a Gonzalo Iguain igrao u samom špicu.
Razmišljao sam o tome juče sa stručnim štabom. Da je Kvadrado igrao u napadačkom trozubcu i Dibala i Kosta bi morali da počnu na klupi. Počeli smo sa Daglasom, jer nam je on davao opcije u oba smera, a Dib ala se pokazao kao jak džoker koji smo mogli da izvadimo u pravom trenutku… Pomislio sam da ga uvedem minut pre no što je Aron Remzi dao gol, ali sam svejedno to učinio, jer sam osetio da bi mogao da ubije utakmicu”.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Miralem Pjanić i Adrijen Rabio nisu ni ulazili u igru, ali je u vezi zablistao Aron Remzi, a i Rodrigo Bentankur je obavio lavovski deo poslao.
U poslednje vreme smo izgledali nekako prazni i ravni, pa smo birali igrače koji su mogli da nam garantuju više energije, i fizičke i psihološke. A osećaj da izaberem one koji su igrali sam dobio na treningu, ali to bi sve moglo da se promeni za dve nedelje”.

Utisak je ipak da se Remzi oseća mnogo komfornije kad je Sari promenio sistem na 4-3-3 no dok ga je koristio kao najisturenijeg vezistu u formaciji 4-3-1-2.
Stalno nam govori da mora da vidi više terena, jer onda zna kad da gurne loptu. U suprotnom se malo pogubi. U ovoj ulozi se dobro snalazi, mada je istini za volju i fizički sada bolje nego dok je igrao trekvartistu”.

Pohvale i za Gonzala Iguaina.
Gonzalo se žrtvuje, obavlja i defanzivne zadatke, pokušava da spreči da lopta stigne do Marcela Brozovića. I to je naravno uzelo svoj danak”.

Trošio se i Inter…
Probali su da nas pritisnu visoko u prvom poluvremenu i verovatno tako potrošili dosta energije. Ritam igre se promenio posle našeg gola, imali smo nakon toga veoma dobrih 20 minuta, dobili samopouzdanje, a Inter ga je istovremeno gubio. Veoma pozitivna stvar je što smo sastavu kvalitetnom kakav je Inter dozvolili samo jedan šut na gol”.

Naravno, u svetlu poslednjih dešavanja nije moglo ni bez priče o koroni. Danas je bio posebno koban dan za Italijane, više od 130 preminulih, opet se priča o potpunom odlaganju Serije A?  Sari je oprezan kad priča o tome.
Ja sam trener i mogu da pričam o fudbalu, ali uvek sam bio obazriv prema onima koji veruju da se razumeju u sve. Ne znam šta je najpametnije sada uraditi. Jutros sam se pitao da li je pravedno oduzeti dva sata čistog uživanja svim navijačima koji su ostali kod kuća, ali ni ja ne bih bespotrebno rizikovao zdravlje igrača i stručnog štaba. A iskreno, ne mogu ja da procenim koliki je taj rizik, prosto nemam odgovor. Za sada se samo prilagođavamo situaciji. Osećaj straha ne postoji”.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara