Milošević: Sve smo bolji, sve smo jači, nema vremena za kukanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.11.19. | 21:56

„Izmenama sam napravio konfuziju“, kaže trener Partizana

Partizan je ispao iz Evrope, a njegov trener Savo Milošević je odgovornost za rezultatsku havaruiju u Hagu preuzeo na svoja pleća. Šef struke crno-belih priznao je odmah posle stresne završnice da je sam najveći krivac što su crno-beli prosuli dva gola prednosti u situaciji kad su imali igrača više na terenu.

Mladi strateg je u završnih 20-ak minuta najpre izveo Zorana Tošića i poslao na teren Rajka Brežančića, pa je Sejdubu Sumu menjao Aleksandrom Šćekićem, da bi u drugom minutu nadoknade – koji će se ispostaviti kobnim, jer je pao gol za 2:2 – uveo Igora Vujačića umesto Bibrasa Natha. I, kako sam kaže, pogrešio.
Ušli smo u konfiziju u poslednjih desetak minuta, to se dešava na ovom nivou. Iz više razloga je došlo do konfuzije. Najveći su izmene koje sam napravio. Pokazalo se da nisu bile prave i najveću odgovornost imam ja. Nemam šta da zamerim momcima, u velikom delu meča smo ispoštovali sve što smo se dogovorili“, bio je prvi Miloševićev komentar posle meča petog kola Grupe L.

Izabrane vesti

Crno-beli su na dramatičan način prosuli sve što su marljivo gradili 80 i kusur minuta.
Baš je teško kad doživite ovakve stvari. Tužan sam, ali nisam razočaran. Zadovoljan sam šta smo uradili u Evropi ako se zna gde smo bili u martu. Igrali smo bez greške 80 minuta, sveli ekipu koja je dobra na to da ne može da nas ugrozi“.

A onda – potop.
Dešava se, doduše retko, da primite onakav gol (prvi, op. au) koji je stvorio pritisak za kojim nije bilo potrebe, jer smo imali i rezultat i igrača više u tom trenutku. Sve su to stvari iz kojih moramo da naučimo. Mislim da učimo dosta, da smo sve bolji i jači, nema vremena za kukanje. Jako je teško kad doživite ovakve stvari. Tužan sam, ali nisam razočaran. Zadovoljan sam šta smo uradili u Evropi ako se zna gde smo bili u martu. Igrali smo bez greške 80 minuta, sveli ekipu koja je dobra na to da ne može da nas ugrozi“.

Kako god da se okonča iz ove perspektive nebitan meč sa Astanom, crno-beli su imali svetlih trenutaka ove jeseni, ali to u ovom času malo vredi.
Još jednom smo pokazali da možemo da se takmičimo sa ozbiljnim ekipama u Evropi, a danas smo uspeli da nadigramo AZ Alkmar, praktično tokom celog meča, u svim segmentima igre. Razočarani smo, ali kada se sve sabere šta smo uradili ove godine u Evropi, mislim da možemo biti zadovoljni“, dodao je Savo Milošević.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara