Milošević: Svaka u Partizanu je bitna, ako završimo sa osam bodova, to je dobar bilans

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.12.19. | 12:48

Šćekić pod znakom pitanja za duel crno-belih i Astane

Da nije bilo haškog horora, igralo bi se za prolaz. Ovako, na talonu su dva boda značajna za jačanje klupskog koeficijenta i 570.000 evra nagrade UEFA. Partizan će pokušati da podeblja merljive kategorije o koje bi mogao da se okoristi narednog leta, s tim što u četvrtak  (21.00, RTS 1, TV Arenasport 1) protiv Astane želi na dostojanstven način da se oprosti od Lige Evrope i navijačima, koliko god da ih se skupi, daruje drugu pobedu nad istim rivalom.

S obzirom kako je početkom oktobra nadsvisio Kazahstance u Nur-Sultanu više igrački nego rezultatski (2:1), deluje logično ako bii dominaciju ponovio na svom terenu. Tim pre što je rival ispao iz takmičarskog ritma.

Izabrane vesti

 No, i crno-bele rezerve su na izmaku...
"Očekuje nas pretposlednja utakmica u ovom delu sezone, zatvaramo učešće u Ligi Evrope, a bez obzira što nema takmčmičarski značaj, utakmica je za nas bitna. Zaista ne mogu da predvidim tok meča, iz dva razloga. Prvo, naša ekipa je već pri kraju po pitanju snage i energije, Natho ima kartone, Šćekić problema (Miletić je povređen, op. au) videćemo da li će moći da igra. Drugo, ne znamo u kom sastavu će igrati Astana, u kom su stanju gosti, jer su prvenstvo okonačali pre četiri sedmice. Zato ne možemo da predvidimo dešavanja, ali znamo da moramo da ponudimo maksimum u ovom trenutku ukoliko želimo povoljan rezultat", obrazložio je Savo Milošević.

Šef struke crno-belih nalazi se pred delikatnim zadatkom: valja inspirisati ekipu za utakmicu maltene revijalnog karaktera.
"Ne mislim da ćemo imati problem motivacije. Momci su svesni važnosti meča po pitanju UEFA koeficijenta, a ni novčana nagrada nije zanemarljiva. Bilo bi lepo završimo takmičenje sa osam bodova, što se može okarakterisati dobrim učinkom. Dosta ekipa će proći s tim brojem bodova. Mi, nažalost, nećemo. Problem je umor, fizički i mentlani, jer se preko nekih mogućnošću ne može. Uzdam se u racionalizaciju snage na terenu, malo više razmišljanja, kako bismo zadržali isti efekat, a smanjili potrošnju".

Samo tri dana posle duela sa Astanom Parni valjak putuje u Surdulicu, da okonča prvi deo sezone, pa je pitanje da li je važniji duel sa Kazahstancima ili ligaški sa Radnikom, kako bi se makar zimovalo na drugom mestu tabele Superlige.
"Od jula, kad su počela takmičenja, još nisam doživeo u Partizanu utakmicu koja nije bila mnogo važna".

Kao što ne može da pretpostavi u kom će sastavi istrčati rival, tako trener Milošević ne može da oceni ni koliko će publike biti na tribinama. Partizan je prodao oko 25.000 kompleta ulaznica, ali je velika dilema ko će ih sve iskoristiti.
"Ta prognoza je još komplikovanija od prognoze rezultata".

U dosadašanjih pet susreta Lige Evrope Partizan je igrao efikasne utakmice, zbog čega se može očekivat goleada i da i na zatvaranju grupne faze, kad ne postoji tenzija, rezultatski naboj.
"Nemam ništa protiv ako bi ti značilo tri boda za nas. U dosta naših utakmica je palo dosta golova, ali tad smo imali više snage, iz koje su proizilazile trka i agresija, samim tim smo stvarali dosta šansi. Ne mogu to sutra da obećam. Svakako nećemo odustati od svoje igre, a koliko ćemo uspeti tu igru da ponovimo i meni je nepoznanica. Na Banjici je bio mekan teren, troši igrače, došao je taj meč sa Radom u nezgodnom trenutku, ne može da znamo koje su mogućnosti momaka da ispune sve što se od njih zahteva".

Pojasnio je na kraju Savo Milošević i kakav problem ima crnogorski reprezentativac Aleksandar Šćekić.
"Osetio je mali bol na zagrevanju na Banjici, zbog njegove visine i statike to je hronično, a dodatno zbog stanja terena u ovom dobu godine. Nije veliki problem, a ako ne bude mogao da igra svakako nećemo menjati sistem", pojasnio je trener crno-belih.

Da motiva ne nedostaje crno-belima potvrdio je i levi bek Slobodan Urošević.
"Očekuje nas teška utakmica. Pri kraju smo, na granicama, imamo dosta umornih igrača, ali imamo i obavezu da odigramo valjano, zabeležimo povoljan rezultat", poručio je Urošević.

Defanzivac crno-belih se nada da će od Astane njegov tim krenuti sa lečenjem te boljke da imaju velike padove u igri, koji su ih koštali bodova i u Evropi i u domaćem prvenstvu.
"Svaka utkamica je drugačija, može da se desi nešto što nije bilo na prošlim, trudićemo se da popraivmo stvari koje su nas koštale bodova. Pričali smo, uvideli neke stvari, daćemo sve od sebe da nam se to ne ponovi. Nadam se da ćemo uspeti sledeći put, kad budemo blizu pobede, da privedemo kraju susret kako se to od nas očekuje", istakao je Urošević.

Poslednjih 90 evropskih minuta u Humskoj za ovu sezonu...

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara