Milošević razočaran tretmanom: Ako nam dvaput ne daju da sletimo u normalno vreme onda je to namera

Vreme čitanja: 5min | sub. 09.11.19. | 15:49

Trener Partizana o post festumu gostovanja Mančesteru

Mančester je bio i prošao, ali je i dalje tema broj jedan u Partizanu. Nije potrebno biti previše mudar da bi se shvatilo kako je gostovanje na Ostrvu uticalo na fizičku i emotivnu potrošnju crno-belih, koji pred šaltanje na superligaški kolosek muku muče da sastave najbolji tim.

Iz „Zemunela“ poručuju da su umorni i da je na to uticao kasni povratak iz Velike Britanije. Nalik onom iz Kazahstana, gde je ekipa maltene u jutarnjim satima stigla u Beograd, jer nije dobila dozvolu Aerodroma „Nikola Tesla“ da sleti ranije.

Izabrane vesti

Zato u post festumu okršaja sa Crvenim đavolima Savo Milošević pokušava da osvetli dešavanja iz noći između četvrtka i petka.
Dobro je da se priča sa Mančesterom završila. Na neki način sam to i čekao, iz psiholoških razloga, da izbrišemo konačno iz glava te, a posetimo se realnijim i bitnijim utakmicama u ligi. Imali smo težak povratak sa Ostrva, proveli celu noć na aerodromu, već drugi put se dešava da ne dobijamo dozvoli od beogradskog aerodroma za sletanje u normalno vreme. Razmišljam o raznim stvarima, žao mi je što to moram da kažem. Kad igrači posle teškog pražnjenja moraju celu noć da provedu na aerodromu onda je to dupli umor. Ako nam u mesec i po beogradski aerodrom ne dozvoli dvaput da sletimo u normalno vreme, mogu samo da pomislim da to neko radi s namerom. Ako to rade, neka im je na čast”, razigniran je trener Parnog valjka odsnom prema njegovom timu.

A Inđija je iza ćoška, stiže u nedelju od 16.30 u Humsku, pa je cilj ubediti fudbaleri da se prebace na domaće prvenstvo.
Tom temom se bavimo mesecima. Do donje tačke smo došli protiv Čukaričkog. Koliko je loše, toliko je i dobro što se to desilo, jer smo kasnije imali reakciju. Probaću da podsetim igrače i na prethodna iskustva posle Lige Evrope. Greške u fudbalu jesu neminovnost, ali ne smemo da budemo naivni i da ih ponavljamo, jer ćemo ispadati glupi. To ne želimo”.

Posle gostovanja na Old Trafordu mišljenja su oprečna. Jedni za nezadovoljni što otpor nije bio jači, drugi srećni što nije pukla “petarda”.
“Suma je rekao da ekipa nije ispoštovala ono što smo tražili. Mislim da to nije tačno. Počev od njega, jer je igrao na nesvojstvenoj poziciji. Ekipa je apsolutno htela i probala. Moje razmišljanje o tih 90 minuta je pozitivno, nismo odustali od svog načina igre, koliko nam je to protivnik dozvolio. A bio je motivisaniji i kvalitetniji u odnosu na beogradski duel, bolji od bilo koje ekipe s kojom smo se suočili u poslednjih osam meseci. To je veliko iskustvo, vidi se na takvim utakmicama kakve su nam mogućnosti, slabosti, problemi, zato je dobro izmeriti se, kasnije možete da radite na korekciji. Da ne pričamo kako će momci moći jednog dana da pričaju da su igrali zvaničnu utakmicu na Old Trafordu. To je lepa stvar. U njihovim glavama to bi trebalo da bude samo još jedna, ne jedna jedina, stvar koju će uraditi u karijerama”.

Ole Gunar Solskjer je, na neki način, pokazao koliko ceni Partizan. Za razliku od duela u Srbiji, u četvrtom kolu Lige Evrope poslao je na teren najjači sastav u ovom trenutku.
Delom se mogu složiti s tim. Način na koji je Mančester ušao u utakmicu i kakav je tim izveo govori da je dobro analizirao prvi susret i deo je poštovanja prema nama. Hteo bih da izbegnem bilo kakvu vrstu poređenja. To su neki drugi nivoi fudbala. Ne smemo da se zanosimo da je to isto. Možemo uvek da tražimo opravdanja, rekao sam da smo dva gola poklonili, i da nismo primili bismo ih na neki drugi način, jer je domaćin imao tri, četiri situacije „jedan na jedan“ sa našim golmanom. Da nije tad dao gol, drugi put bi. Ne smemo da se zanosimo pričom „kako smo mogli“ ili „kako možemo“. Možemo bolje da igramo u odnosu na ono pre dva dana, opet ne bi bilo dovoljno za 100 odsto spreman Mančester, sa prvh 11. Možemo da se približimo tim nivoima. Dobro je što možete da vidite šta je to što možete, a šta ne možete. Samo učešće i mogućnost da se merimo sa takvim ekipama je veliki uspeh. Ako smo pametni, možemo mnogo stvari da naučimo. Da budemo bolji u budućnosti”.

Posebno poglavlje u izlaganju razlika Savo Milošević posvetio je onome na čemu insistira – brzini.
Mislim da smo se približili evropskom nivou. Ovo u četvrtak je bio najviši, međutim, imate i u Evropi druge nivoe. Srednji evropski je dobar, brzinom smo se primakli njemu, ujedno videli koliko nam nedostaje za najviši. Imamo dosta brzih igrača u ekipi, Pavlović, Miletić i Suma su brzi fudbaleri za svoje pozicije, Asano i Sadik, takođe, ali ovo je nivou iznad. Jedna od glavnihi ideja kad je reč o selekciji je baš brzina. Bez toga se moderan fudbal ne može igrati. Ako nje nema, kao i brzinu donšenja odluka i tehničkih elemenata, određeni igrač ne bi trebalo da nas zanima. Onda nećemo moći da dižemo nivo igre”, rekao je trener Partizana.

NEMA POTREBE BITI SKROMAN, HOĆU DA RADIM NA OSTRVU

Igrao je Savo Milošević u Premijer ligi, ne krije da bi i kao trener voleo jednog dana da se oproba na Ostrvu.
Ne bežim od toga. Uvek imam najveće ambicije, nema potrebe biti skroman. Mada, ne smete pričati o C, D, E i F, ako ne uradite dobro A i B. Mora da postoji sled, da se zasluži, uradi dosta toga. Da ne pričam sad o Mančesteru ili tom nivou ekipa. To je proces, ne može preko noći. Ne žurim nigde”.

NE SMEMO DA IZGIBIMO POVERENJE GROBARA

Grobari su u četvrtak veče impresionirali čak i engleske medije. Hvali ih I Savo Milošević, za podršku ekipi.
“Naši navijači u velikoj meri razumeju odakle smo počeli, dokle smo stigli, čak i kad smo imali loše rezultate. Ne smemo njihovo poverenje da izgubimo”.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara