Milošević obrazovao Engleze na Old Trafordu: Čitajte pažljivije, nema rasizma u Srbiji!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.11.19. | 20:23

Lokalni novinari se okomili na trenera Partizana, odgovori - šmekerski

Verovao je Savo Milošević da je doveo Partizan na teritoriju gde će se pričati samo o sportu, ali je pred utakmicu sa Mančester junajtedom shvatio istinitos tvrdnje Alberta Ajnštajna da je ljudska glupost neograničena. Engleski novinari koji mesec dana mašu temom „rasizam“ i koji su istu potencirali pred prvi susret crno-belih sa Crvenim đavolima pokušali su da isprovociraju šefa stručnog štaba tima iz Humske uoči zvaničnog treninga na Old Trafordu.

Na konferenciji za medije, neposredno pred izlazak na travu kultnog stadiona, tamošnji mediji nisu pridavali značaj fudbalu, igri, taktici, šansama njegovog tima, već je prvo pitanje bilo – pazite sad – „šta mislite o rasizmu, da li to opterećuje vas i srpski fudbal“?

Izabrane vesti

Odgovor je bio džentmenski.
U Srbiji nemamo taj problem“, predočio je Milošević.

Valjda željni tiraža, Ostrvljani nisu odustajali. Nastavak je podrazumevao konstataciju lokalnih izveštača da „Crvena zvezda nije mogla da dovede navijače u London na meč sa Totenhemom zbog rasizma“.
Nije tačno da je zbog rasizma“, uverljiv je bio Savo, pre nego što je nastavio. „Nemam vremena da vam objašnjavam, ali biste morali pažljivije da čitate šta piše“.

V

idelo se da treneru Partizana smeta što ga Englezi uočljivo provociraju. Rešio je da im bar malo pojasni kako stoje svari.
Više puta sam rekao da u Srbiji nemamo problem razima. Podsetiću vas da sam 14 godina igrao u inostranstvu, bio saigrač sa velikim brojem fudbalera različitih vera i nacija, generalno se zalažem za demokratiju u zemlji u kojoj živim, a moj ugao gledanja je takav da je blo koji vid diskriminacije neprihvatljiv. Vratio sam se po okončanju igračke karijere u Srbiju i uveravam vas da nemamo problem sa rasizmom“, precizno je Savo Milošević stavio tačku na ovu temu.

I pobedio. Kao što je i Ole Gunars Solskjer pobedio engleske novinare pre dve sedmice kad su pokušali da ga „navuku“ na teren rasizma pred meč u Humskoj. Dva bivša golgetera očigledno više zanima sport, međutim, to Englezi nikako da shvate.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara