Miloš Ninković odbio 1.600.000 dolara - u Sidneju do kraja karijere

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.12.19. | 09:54

Zvanično je

Novi prvoligaš Mekartur nudio je, za australijske uslove, pravo malo bogatstvo ne bi li privukao Miloša Ninkovića pred debitantsku sezonu u eliti. Ali nekadašnji reprezentativac Srbije i ljubimac navijača Crvene zvezde već se svikao na Sidnej i prihvatio da do kraja karijere ostane u tom klubu. Sidnej je zvanično potvrdio da je potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa iskusnim vezistom.
Neverovatno sam srećan ovde u Sidneju i veoma zadovoljan što ću u klubu ostati do kraja karijere. Ovaj klub mi je kao porodica. I u poslednjim nedeljama sam imao neverovatno podršku svih. Imamo i neverovatan tim, fantastične trenere i sjajnu klupsku kulturu i mislim da ćemo osvajati još trofeja”, rekao je Ninković za klupski sajt.

Podsetimo, popularni Nine je u Sidnej stigao 2015. iz Evijana i vrlo brzo pokupio simpatije navijača. Ušao im je pod kožu kad je u Grand finalu 2017. izveo penal koji je Sidneju doneo titulu. Sidnej je i sada aktuelni šampion Australije i naredne sezone braniće titulu.

Izabrane vesti

Sa Ninkovićem bi sve trebalo da ide mnogo lakše, a zabrinuti su bili u klubu da bi Mekartur mogao da im pokvari posao, pošto su 34-godišnjem Beograđaninu nudili 1.600.000 dolara za ugovor na dve sezone. Pride mu obećali i da će finansijski potpomoći njegov plan da otvori fudbalsku akademiju kad se penzioniše.

Ninković je ipak odustao i ostao veran Sidneju. Doduše, izašao mu je i Sidnej u susret. Obično igračima starijim od 31 godine nudi produženje saradnje samo na jednu sezonu. Za Ninkovića su napravili izuzetak.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara