Milojevićevo pokajanje: Zvezdaši, izvinite! Nisam vrhunski trener, neka me klub kazni... Igrači su kao u Gospodaru prstenova

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.09.19. | 13:35

Trener Crvene zvezde priznaje da je ekipa u krizi, ali i da je mnogo naučio iz poslednjeg poraza

Utisci posle večitog derbija su još sveži. Crvena zvezda je doživela težak udarac u Humskoj. Nadigrana i poražena, mora što pre da se konsoliduje jer je već sutra očekuje ispit „na krovu“ protiv Voždovca.

Trener Vladan Milojević će pokušati ga trgne ekipu iz letargije u koju je upala još pre večitog derbija i očekuju se promene u timu crveno-belih za gostovanje Zmajevima.
„Idemo u goste ekipi koja je uvek bila neugodna za nas. To je tim koji je u finišu prelaznog roka sklopio kockice. Imaju mnogo internacionalaca. Dobili su Vojvodinu i to dovoljno govori. Mi moramo da pokažemo reakciju i karakter. Jedina dobra stvar je što posle lošeg rezultata dolazi nova utakmica“, rekao je Zvezdin strateg Vladan Milojević na konferenciji za medije uoči meča sa Voždovcem.

Izabrane vesti

Naravno, derbi je i dalje tema broj jedan uprkos sutrašnjoj utakmici.
„Ja sam sve rekao posle utakmice i apsolutno sam preuzeo odgovornost za ono što smo igrali. Plan koji sam imao, nismo uspeli da ostvarimo. Na samoj utakmici je moglo da bude mnogo bolje. Stojim i sada iza toga da smo sve promašili. Posledice za neuspeh, lošu igru i krivcu preuzimam na sebe. Svaki poraz boli, ali bitno je da nešto naučimo. Mnogo sam toga naučio u nedelju. To je život“.

Milojević ne beži od odgovornosti da je Zvezda bila inferiorna. Jedan novinar ga je pitao kako kao vrhunski trener komentariše to što mu ekipa nije uputila šut u okvir gola? 
"Ja nisam vrhunski trener. Naravno da me i dalje boli činjenica da nismo šutnuli u okvir gola. Ja sam neko ko voli da ima dosta udaraca na gol. Dešavalo se u mom mandatu i da Partizan nije imao udarac na gol, pa ništa. Dešava se... Trudiću se da to ispravim. Da me boli, boli me. Nije dobro i treba da se menja".

Da li su igrači Zvezde možda emotivno ispražnjeni? 
"Mi od juna u jurimo kao u Gospodaru prstenova. Jurili smo taj naš prsten - Ligu šampiona. Kritikovao sam igrače, ali sam ispred njih kritikovao i sebe. Ja kao Vladan Milojević se javno izvinjavam se zvezdaškoj javnosti. Samo sam ja kriv. Sva krivica , 'od a do š', slobodno stavite Vladan Milojević. Igrači samo rade ono što se od njih traži. Ako klub treba mene da kazni, neka me kazni. Spreman sam na sve sekvence. Prihvatićemo i kazne jer smo porodica. Ali ja sam iskreno preuzeo odgovornost i to je to"

Derbi je ogolio mane Zvezde i da je igra crveno-belih u krizi već neko vreme. 
"Evidentno je da smo u krizi, imate mnogo sinonima koje možete da koristite.  Kad pobedite i ne igrate dobro, onda bude ćuti, pobedili smo. Nekada vas rezultat pokrije, ali sad nismo imali ni jedno ni drugo. Rezultat je bio kakav je bio, em je igra bila kakva je bila i izvucite zaključak, apsolutno se slažem. Nemam više šta da kažem". 

Milojević nije želeo da komentariše suđenje i poništen gol Milunovića
"Neću da ulazim u sporne detalje. Rekao sam pre meča igračima da izbegavaju incidente. Da se ne skače. Hteli smo da pomognemo mladom sudiji, internacionalcu. Ja sam čovek sporta i uvek će tako biti. Nije vreme, ni mesto da se o tome priča". 

(FOTO: Star sport)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara