Milojević o rivalu i Ivaniću: Voša sjajna, Mirko žrtva moje taktike

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.08.19. | 14:16

Kormilar Zvezde istakao da je nekadašnji kapiten novosadskog tima - a sada uzdanica beogradskih crveno-belih - plemenit igrač, fenomenalan fudbaler, koji je podredio sebe kolektivu

Plasman u Ligu šampiona je arhiviran, slede prvenstvene obaveze. Crvena zvezda ovog vikenda, tačniju u subotu, ide u goste Vojvodini, u derbiju 7. kola Linglong Superlige Srbije (18.45). Biće to sudar neporaženih timova, uz nešto uspešnije Lale, koje imaju četiri boda više od tima iz Ljutice Bogdana, ali i dva duela više. 

Okršaj sa novosadskom Starom damom i kolegom Nenadom Lalatovićem najavio je strateg aktuelnog prvaka Srbije Vladan Milojević, koji je istakao da Voša igra daleko bolje nego protekle sezone i da je utoliko teži rival.
"Nismo imali mnogo vremena za slavlje posle plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Uvek je tako u sportu, vrlo kratko možete da uživate u uspesima jer vas već sutradan čekaju novi izazovi. Pred nama je teška utakmica u Novom Sadu, rekao bih pravi derbi. Idemo u goste ekipi koja igra dobro, koja je sjajno startovala i siguran sam da će biti kvalitetna utakmica. Rezultati pokazuju da su bolji nego prošle sezone, u vrhu su tabele i neće nam biti lako. Zdravstveno stanje naše ekipe je takvo da imamo nekoliko igrača sa sitnim povredama i posle današnjeg treninga ću znati na koga mogu da računam u subotu", istakao je Zvezdin strateg Milojević.

Izabrane vesti

U sastavu Crvene zvezde trebalo bi da se nađe i nekadašnji kapiten i dete kluba iz Novog Sada, Mirko Ivanić. Osvrnuo se Milojević na učinak momka iz Bačkog Jarka u dosadašnjem delu sezone i ocenio da je Mirko vrlo važan faktor ekipe, koji bi stao i među stative da je to neophodno.
"Mirko je plemenit igrač, fenomenalan fudbaler, koji je podredio sebe kolektivu. Ako ćemo da tražimo nekog ko je odgovoran za njegovu igru to sam onda ja. Mirko možda nikada nije ni odigrao utakmicu na prirodnoj poziciji koja mu odgovara. Dao nam je ogroman doprinos, ali je često žrtva taktike i mojih zamisli. Njega nikada u priči ne treba stavljati u negativan kontekst, jer će Mirko ostaviti dubok trag u Crvenoj zvezdi. U ovom trenutku je sve u njegovoj igri do mene. Ako igrača koji je krilo stavite na primer na poziciju desnog beka ne možete od njega da očekujete vrhunske partije. Mirko ima takav karakter da ukoliko ga stavite na gol, on bi branio sa istim žarom kao što i igra. Fudbaler je za kolektiv, veoma ga cenim i poštujem i lično sam insistirao da dođe. Smatram da je jedan od naših najboljih igrača", tvrdi Milojević.

Za kraj, kormilar crveno-belih prokomentarisao je i jučerašnje izvlačenje grupa Lige šampiona, u kome će Zvezda da ukrsti koplja sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom.
"U Ligi šampiona nema teških i lakih grupa. Mi smo autsajderi i nisam imao neke specijalne želje pred žreb u smislu koga da izvučemo, ali sam se nadao da to neće biti ekipe protiv kojih smo već igrali. Pogledajte zvezdice oko grba ekipa koje smo izvukli i biće vam jasno sa kakvim timovima ćemo se takmičiti. Siguran sam da nikom neće biti lako da igra protiv nas, jer se ne predajemo i spremni smo da se borimo sa svakim. Još jednom moram da istaknem da sam ponosan na sve što smo uradili", završio je Milojević.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara