Milojević o gorkim i slatkim mukama, broju stranaca i lideru Nathu...

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.09.19. | 13:41

Trener crveno-belih sakrio adute uoči sutrašnjeg meča (18 časova)

Crvena zvezda odlazi na stadion večitog rivala sa brojnim kadovskim problemima, ali kao tim iz Lige šampiona ima obavezu da pokuša da pobedi i odlepi se na velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Partizan. Međutim, biće to težak poduhvat za tim Vladana Milojevića. Videlo se to i tokom govora pedantnog stručnjaka tokom zvanične konferencije za medije.

Žiža je bila na gorućoj temi u Ljutice Bogdana. Odabiru četvorice stranaca koji će biti u protokolu za sutrašnji susret.
“Došli smo u situaciju u kojoj nema potrebe da kažem nešto novo. Imamo veliki broj fudbalera iz inostranstva, a samo četvorica mogu u protokolu da budu. Videćemo posle današnjeg treninga. Predočio sam momcima još pre nekoliko kola kakve su okolnosti. Izbor će biti samo moj”, rekao je Milojević.

Izabrane vesti

On je istakao da još nije odabrao četvoricu igrača iz uvoza, te da mu je ovo jedna od najtežih odluka od kada je u Crvenoj zvezdi.
“Prvi put se suočavam sa ovom situacijom. Dakle, odgovor je pozitivan”.

Morao je Milojević da odgovara i na vanfudbalska pitanja o tome da li bi Zvezda trebalo da pokrene inicijativu za ukidanje ograničenja.
“Ja sam trener, poštujem pravila koja su na snazi. Nije moje da o tome pričam, neukusno je da pričam bilo šta pred ovu utakmicu. Nije mesto, ni vreme, da o tome razgovaramo sad. Voleo bih da imam sve igrače na raspolaganju”.

Dobra vest sa Marakane je da se od povrede oporavlja Milan Rodić.
“Juče je trenirao, videćemo danas kakva je situacija. Nadam se da će biti spreman”.

Jedan deo javnosti smatra da je Zvezda favorit, drugi kažu da Partizan igra brže i lepršavije.
“Često smo pričali, ponoviću da na ovom nivou takmičenja nema favorita. Ne postoji ni prednost domaćeg terena. Ni dodatni prtisak ne bih uzeo kao faktor. Nije imalo veze u istoriji, neće imati ni u budućčnosti koliko ko ima bodova. Za razliku od kup utakmica, gde imate trofej kao ulog, ovde su na talonu tri boda, prestiž je ovde najbitniji”.

Pohvalio je Milojević kolegu Miloševića kada je prešao na analizu Partizanove igre.
“Partizan ima dobru ekipu. Imali  su plan, zamisli, trener Milošević je malo duže sa timom, prošao je pripreme zajedno, imao mogućnost da sprovede plan. Partizan je uvek Partizan”.

Vazura kaže da je Partizan je u boljoj formi?
“Ne komentarišem tuđe izjave. Živimo u demokratiji. Svako ima pravo da kaže šta misli”.

Moraće Zvezdin stručni štab da se pozabavi likom i delom kapitena reprezentacije Izraela Bibrasa Natha. Bivši vezista PAOK-a je aposlutni gazda u igri Partizana. Pokazao je to i vanserijskom partijom protiv AZ Alkmara.
“On je u dobroj formi. I ranije je, tokom igranja u PAOK-u, CSKA i Olimpijakosu pokazao da je lider. Zbog toga je i kapiten izraelske reprezentacije. Doneo je dosta toga novog Partizanu. Videćemo kako ćemo se mi ponašati”.

Milojević nema poraz u prvenstvenim večitim derbijima, ali... Neuspeh u finalu Kupa i dalje boli sve na Marakani.
“Ne bih se osvrtao da je to dodatni motiv. Kao trener, šta da učinite na motivacionom planu kad igrate protiv Partizana. Specifičlne su ovo utakmice, svaki dobar potez umnožava sa deset puta, a svaki loš isto tako. Nije isto kad igrač napravi grešku na nekom drugom meču, za razliku od ove. Na kraju krajeva, tu postajete igrač, jer pokazujete količinu samopouzdanja”.

Jedna novinarska konstatacija je glasila da je trener Crvene zvezde na slatkim mukama pošto mora da bira između Boaćija i Pavkova.
“Kako slatke, kad ste malopre rekli da imam problem zbog stranaca? Ne znam da li ću imati slate ili gorke muke. Imam poverneje u sve igrače, iskren sam prema njima, ne igram igre iza leđa, ne skrivam nikad ništa. Ja sam u poziciji da moram da odlučim. Mislim da će odluka biti najbolja za moju ekipu”, dodao je Milojević.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara