Milojević ne rizikuje, Borjan i Pankov moraju, Tomane na audiciji za Jang Bojs

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.19. | 12:50

Crveno-beli gostuju u Subotici

Posle iscrpljujućeg meča i herojske pobede u Kopenhagenu, Crvena zvezda danas opet igra.

Ali u mnogo lakšim uslovima i mnogo drugačijem sastavu. Srpski šampion u petom kolu Linglong Superlige gostuje Spartaku u Subotici. Tu je ujedno možda i najteži test za ekipu Vladana Milojevića od početka sezone u domaćem šampionatu, ali je sigurno da Zvezda neće igrati u najjačem sastavu.

Izabrane vesti

Napori u Kopenhagenu i predstojeći mnogo važniji meč sa Jang Bojsima u Bernu u sredu, naterali su Zvezdinog stratega da promeša karte i opet izvede kombinovani tim kao u prošlom kolu protiv Mladosti. Od standardnih startera za koje se očekuju da sigurno zaigraju od prvog minuta u Bernu, danas se očekuju Milan Borjan i Radovan Pankov.

Dok je za Borjana očekivano da brani, Pankov će možda i mimo želja i planova stručnog štaba morati da zaigra u startnoj postavi. Degenek će dobiti poštedu, Babić još nije potpuno oporavljen tako da Milojeviću na raspolaganju ostaju Milunović i Pankov. Milunović je zbog crvenog kartona suspendovan za meč u Bernu pa ne postoji strah od umora, ali Pankov će morati da stisne zube i odirga još jedan meć.

Na levom beku se oekuje Brazilac Žander koji je ostavio odličan utisak u Kopenhagenu, dok bi desno trebalo da zaigra Milan Gajić koji nije ni licenciran za duele sa Jang Bojsima.

U veznom redu će od startera iz Kopenhagena početi samo Dušan Jovančič koji je zbog žutih kartona suspendovan za meč u Bernu. Njemu bi u manevru društvo trebalo da pravi novajlija Njegoš Petrović koji je ostavio dobar utisak na debiju protiv Mladosti. Ispred njih će igrom dirigovati Miloš Vulić koji je protiv Lučanaca pokazao da se na njega treba najozbiljnije računati.

Po krilima se očekuju Simić i Jevtović koji su ušli sa klupe u Kopenhagenu, a sve oči će biti uprte u Portugalca Tomanea. Jedno od najvećih Zvezdinih pojačanja bi trebalo večeras prvi put da se nađe u startnih 11. Protiv Mladosti je ušao sa klupe i debitovao. Večerašnji meč u Subotici će mu biti audicija za okršaj u Bernu gde bi trebalo da upiše i evropski debi. Da li od prvog minuta ili sa klupe, možda će zavisiti i od večerašnjeg meča u Subotici.

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA
Stadion: Gradski stadion u Subotici
Kapacitet: 13.000
Sudija: Novak Simović

Projektovani sastavi:

Spartak (4-2-3-1): Ostojić - Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević - Jočić, Marčić - Mladenović, Tufegdžić, Denković - Šormaz

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Milunović, Pankov, Žander - Petrović, Jovančić - Jevtović, Vulić, Simić - Tomane.

LINGLONG SUPERLIGA - 5. KOLO:

Petak
Voždovac - Javor 2:1 (2:1)
/Nikolić 12pen, Nišić 27 - Petković 10/

Subota:
17.00: (2,45) Inđija (2,90) Radnik Sur. (3,05)
20.00: (1,45) Čukarički (3,90) Proleter N.S. (7,50)
20.00: (3,35) Mladost Luč. (3,05) Radnički N. (2,20)
20.00 (9,50) Spartak S. (4,80) Crvena zvezda (1,30)

Nedelja:
20.00: (1,20) Partizan (5,80) Rad (13,0)
20.00: (2,30) Mačva (2,95) Napredak (3,25)
20.00: (1,50) Vojvodina (3,90) TSK (6,25)

 

FotoStar Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara