Vladan Milojević (©AFP)
Vladan Milojević (©AFP)

Milojević ne posustaje u borbi za tron: Al Ahli ispustio dva gola prednosti pa se raspucao u sudijskoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 21:18

Tim iz Džede od gotovog napravio veresiju, pa izvadio fleke

Dva rana pogotka donela su idealan početak utakmice Al Ahliju, ali je potom Al Vehda za samo sedam minuta istoplia zaostatak i vratila nezivesnost u meč koji je gostima pripao posle dva pogotka u sudijskoj nadoknadi.

Izabranici Vladana Milojevića uspeli su da od već viđene pobede naprave dramatičan duel, međutim kamen sa srca gostiju pao je pogotkom Mitrite u prvom minutu sudijske nadoknade, dok je sve dileme rešio Al Soma u 93. minutu potpisavši desetu pobedu svog tima kojom su ujedno nastavili trku sa Al Šababom.

Izabrane vesti

Iako su gosti strepeli do poslednjih minuta susreta, početak meča nije nagoveštavao neizvesnu završnicu s obzirom na to da je Al Mogavi već u 7. minutu načeo rivala iskoristivši nespretnu reakciju štoperskog para domaćina. Na pogodak veznog fudbalera šest minuta kasije nadovezao se Al Moašer udvostručivši prednost ruinskim pogotkom sa druge stative na asistenciju Lime, te je posle samo 13 minuta igre izgledalo kao da će Al Ahli preuzeti lidersku poziciju novim slavljem.

Ipak, domaćin je već u 14. miutu odgovorio golom Al Ise, koji je neorganizovanu odbranu rivala kaznio uputivši neodbranjivi udarac pod prečku, a sedam minuta kasnije Niakate je iskoristio kontru Al Vede i poravnao rezultat.

Neizvesnost je trajala do poslednjih minuta susreta u kojima su gosti konačno slomili čvrst bedem rivala i naneli mu osmi ovosezonski poraz. Pogodak za 3:2 bio je delo rezerviste Mitrite koji je dobio loptu na više od 40 metara od gola rivala, u slalomu je nanizao dva čuvara i poslao neodbranjiv udarac za novo vođstvo Al Ahlija. Konačnih 4:2 za goste postavio je Omar al Soma devetim prvenstvenim golom ove sezone.



tagovi

Vladan MilojevićAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara