Utakmica sezone za Klonfere, preko Dunava se vidi opstanak

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.03.20. | 08:49

OKK Beograd u matine derbiju igra veoma važan meč protiv tima iz Starih Banovaca (12.00)

Došlo je vreme za svođenje poslednjih računa u Košarkaškoj ligi Srbije. Preostala su da se odigraju još dva kola do završetka nacionalnog šampionata, a situacija je takva da još uvek ne možemo sasvim sigurno da kažemo ko ispada iz lige, a ko će opstati. To zavisi od velikog broja faktora.

Naime, ono što je izvesno jeste da će Vojvodina završiti kao poslednjeplasirana i vrlo je moguće da će biti i jedina koja će napustiti takmičenje. To će se desiti ako Mega opstane u ABA ligi, a Borac uspe da se domogne iste, što je po sadašnjem stanju stvari vrlo realno. Međutim, ukoliko se desi da neko od njih kiksne, situacija se maksimalno komplikuje.

Izabrane vesti

Moguće je da iz lige ispadnu dve, pa čak i tri ekipe, ukoliko bi Čačani i momci Dejana Milojevića „ispustili“ svoje ciljeve baš pred sam kraj. Naravno, svi „davljenici“ u Košarkaškoj ligi Srbije se nadaju da to neće biti slučaj.

Bilo kako bilo, OKK Beograd sigurno neće razmišljati ni o kakvih kalkulacijama, jer bi ih pobeda protiv Dunava (12.00), po mogućstvu sa razlikom većom od četiri poena, stavila u situaciju da pred poslednje kolo i gostovanje Zlatiboru budu u idealnoj situaciji. Imali bi bolji međusobni skor od Alasa, koji gostuju Novom Pazaru, a pošto poslednje kolo donosi i duel Tamiš – Vršac, koji se direktno bore za opstanak, deluje da bi sve faktički bilo rešeno.

No, lako je govoriti, a drugo je učiniti. Košarkaši Branka Milisavljevića verovatno će i dalje biti oslabljeni neigranjem Novaka Musića, koji je i dalje u procesu oporavka od povrede zadobijene krajem decembra baš protiv Dunava u Staroj Pazovi. Bilo kako bilo, Nenad Miljenović i Mihailo Jovičić ponovo će preuzeti ulogu na ovoj poziciji. Sa druge strane, momci Mitra Ašćerića pokušaće da na spoljnim pozicijama „slome“ rivala i tako dođu do vrednog trijumfa.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 25. KOLO

Petak
Kolubara – Zlatibor Čajetina 93:101
Vojvodina – Mladost Admiral 80:81

Subota
12.00: (1,35) OKK Beograd (16,0) Dunav (3,50)
18.00: (1,60) Vršac (14,5) Napredak Aleksinac (2,55)
18.00: (1,15) Dinamik (20,0) Tamiš (6,00)
19.30: (3,90) Metalac (16,0) Sloboda (1,30)

Nedelja
16.30: Novi Pazar – Borac

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: OKK Beograd / Ivica Veselinov


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara