Vladan Milojević (@Starsport)
Vladan Milojević (@Starsport)

Milojević emotivniji nego ikad: Vodi se hibridni rat, biću još žešći ako se nastavi

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.03.24. | 20:28

"Moraju da naprave drugu priču"...

Najbolji i najuzbudljiviji derbi u poslednjih nekoliko, možda i desetak godina, odigrali su Crvena zvezda i Partizan ove subote na stadionu Rajko Mitić. Pobednika nije bilo, a zbog remija 2:2 potišteni su teren napustili fudbaleri Crvene zvezde. Čak 29 šuta uputili su domaći fudbaleri naspram rivalova četiri, ali lopta je isti broj puta završila iza leđa dvojice golmana.

Konferenciju za medije nakon utakmice Vladan Milojević je, ipak, počeo u nešto drugačijem tonu od uobičajenog i očekivanog. Emotivniji nego što smo navikli, Zvezdin trener govorio je o stvarima koje se ne tiču konkretnih dešavanja na terenu.

Izabrane vesti

"Od početka se pravi negativna atmosfera prema nama. Ne znam da li ćete pisati kako smo mi danas igrali ili nismo, ali ponavlja se ista priča. Mora da se napravi drugi scenario, druga priča da se napravi... Stalno se ponavlja da je neko kao favorizovan, a neko je kao potplačen... Kako god mi da odigramo, stvara se slika da nam je neko nešto poklonio. Moraju da naprave drugi priču... Partizan je trenutno prvi, a mićemo da se borimo", rekao je Milojević.

U dahu je govorio trener crveno-belih i iznosio ono što mu je očigledno već neko vreme na duši.

"Samo se gledaju negativne stvari. Ovaj naš srpski fudbal nije tako loš. Da je bolji, ne znam šta bi se o tome pisalo. Ja se bavim ovim poslom i ja treba da štitim svoju profesiju i igru. Ovo je naš fudbal i nemamo bolji. Imamo predstavnike u Evropi, svi me pitaju kako je to moguće. Nisu pala mesta u Ligi šampio sa neba. To je neko uradio. A, ta priča - neko je potlačen, a drugi klub je miljenik ovog ili onog, to je mnogo bušna priča".

Više puta tokom svog izlaganja Milojević je naglasio da neće više tolerisati osporavanje Zvezdinih rezultata.

"Nestvarno je osporavanje, neću to da dozvolim kao trener. Treba da se prestane da se priča o tome. Kada neko osvoji - sve je pošteno, kada drugi to uradi - ništa nije pošteno. To je hibridni rat... Ako je to sve tako, što mi nismo danas pobedili. Pokušavam da pustim dokle će to da ide. Ali ne vredi. I da smo pobedili, opet bi se pričalo kako je trebalo neki crveni karton, neki žuti karton... Onda bi se pričalo kako 'sila Boga ne moli' ili kako 'ptičice ne cvrkuću'. Postalo je degutantno, počele su da se šire te priče... Biću još žešći ako se to nastavi, jer ja pokušavam da se vratim ovde. Volim da radim ovde", zaključio je Milojević pre nego što je prešao na druge teme.

"ZAR JA NISAM MILOJE BUNKER?"

Iako nije pobedila, Crvena zvezda je odigrala veoma kvalitetan meč. Možda i najbolji protiv Partizana sa Vladanom Milojevićem na klupi.

"Pa zar ja nisam Miloje bunker? Znam ja da čitam između redova. Evo, pokazao sam da znam i da napadnem... Igrali smo dobro, promašivali, dali gol, primili školski gol... Drago mi je što smo se podigli, nismo odustajali, ostavljali smo prostor Partizanu koji se oslanjao na kontranapade", konstatovao je Milojević.

Istakao je trener crveno-belih i da je 172. večiti derbi poslao lepu sliku. Što se tiče njegovog tima - zadovoljan je igrom, ali ne i rezultatom.

"Lepa utakmica, dobar derbi, atmosfera divna. Mislim da smo pružili dobru partiju. Nisam zadovoljan rezultatom, igrali smo dobro, imali smo rivala koji je želeo da se brani i igra na kontru. Da se ogradim, to je sasvim legitimno. Imate statistiku, ja sam morao da je izvučem. Iz nepažnje smo primili golove, ali smo dali dva... Nisam novinar, ali je golman Jovanović igrač utakmice. Branio je i ono što se ne brani. Imali smo posed 72 posto, 29 šuteva i što je još važnije imali smo 22 šuta unutar šesnesterca. Ponosan sam na atmosferu, meni su priredili punu Marakanu gde je grmelo i sevalo. Veliko bravo za moj klub, uzeli su navijači Partizana karata koliko su hteli. Pamtiće se ova utakmica, mišljenja sam da smo bili bliži pobedi".

Tema konferencije bila je i povreda Aleksandra Dragovića koji je morao da bude zamenjen nakon pola sata zbog povrede ramena.

"Dragoviću je igrač Partizana pao na rame. Pre toga je imao problema sa listom. Sa njim i Spajićem smo imali stabilnost, jako su dobar tandem, najbolji kod nas. Posle smo morali da rotiramo, ali zadovoljan sam kako je sve to izgledalo. I Mimović je pokazao da Crvena zvezda može da se osloni na njega", pohvalio je Zvezdin strateg mladog desnog beka koji je na terenu proveo više od pola sata, a u nadoknadi meča pogodio prečku i propustio da bude junak pobede svog tima.



tagovi

FK Crvena zvezdaVladan Milojević172. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara