Milojević digao glas podno Alpa: Stani, bre, stani! Samo se u Srbiji ne trči u sprintu

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.19. | 12:24

Crtice sa taktičkog treninga srpskog šampiona u Vindišgarstenu

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

U austrijskoj pitomini čuo se samo zvuk pištaljke Vladana Milojevića. Trener Crvene zvezde je dve godine u klubu, ali i danas je pokušao igrače srpskog šampiona da podseti na osnovne postulate njegove fudbalske filozofije.

Izabrane vesti

Bazični deo priprema je završen na Zlatiboru, podno Alpa se radi na taktičkim finesima i usavršavanju sistema. Posle jutrošnjeg treninga igrače Crvene zvezde su bolele noge, a još više – glava.

Posebno se to odnosi na poslednji deo jutrašnje šihte, kada su na skraćenom terenu crveno-beli igrali na dva gola. Pomoćnici Nenad Milijaš i Milan Kosanović su sa strane gledali svako kretanje, Milojević je stalno prekidao igru.

I tražio taktičku perfekciju, posebno kada je reč o defanzivnim kretanjima.
Stani, bre, stani. Da vidimo ko pokriva ovaj prostor, pas. Vuliću, Jovančiću, dođite ovamo“, bila je jedna od prvih reakcija Vladana Milojevića.

Jak intenizet treninga Milojević je održavao pohvala na račun brzog menjanja strane, međutim, nije želeo da propusti priliku da fudbalerima, posebno vezistima, stavi do znanja koliko je alergičan na lako ispadanje.
Hej, naučiću vas ovo, naučiću vas sigurno Otpašće vam, da ne kažem šta, dok vas ne naučim. I meni i vama“, pričao je igračima Vladan Milojević posle još jednog prekida pištaljkom.

gallery

Čule su se i pohvale.
To je dobro, Marin. Dakle, kada ima loptu Marin imamo dve opcije. Možemo i da tražimo dubinu sa Jevtom…“

Pod posebnom prismotrom Vladana Milojevića su bili vezisti dve ekipe. Tražio je trener crveno-belih da obe ekipe stalno budu iza lopte. Tražio je i ono što je crveno-bele krasilo u većini evropskih utakmica.
„Branko (Jovičić prim.aut), moraš da se vraćaš u punom sprintu nazad. Dakle, svi znamo šta znači pun sprint. Nema sporog vraćanja nigde. Samo kod nas u Srbiji ima. Zato teško pobeđujemo“, grmeo je Vladan Milojević.

Kroz pozicionu igru trener Crvene zvezde pokzšao je igračima da objasni gde su grešili u sudaru sa slabašnim Vindišgarstenom. I tu je uočio Milojević manjkavosti koje pokušava da ispravi.

Olabavio je tek u finišu treninga.
Puštam vas sada da igrate bez prekida. Samo gledam, ne prekidam.

Nije izdržao. I dalje se čuo kao korektor svega. Ali posle petog treninga u Vindišgarstenu je bio zadovoljan.

Inače, prepodnevni trening propustio je El Fardu Ben zbog upale grla. Sa strane su radili Milan Pavkov i Radovan Pankov, koji je ima problema sa prednjom ložom.

FOTO: Mozzart sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara