Milojević: Bajern je vratio identitet i ponovo melje protivnike, ali mi se nikoga ne plašimo

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.11.19. | 13:31

Strateg crveno-belih o sutrašnjem okršaju sa nemačkim gigantom

Bajern je u Beogradu. Crvenu zvezdu očekuje drugi meč sa najkvalitetnijim timom u grupi B, minhenskim Bajernom, koji je u srpskoj prestonici prvi put od 2007. godine i uzbudljivog meča na stadionu Rajko Mitić u drugom po kvalitetu takmičenju na Starom kontinentu.

Bajern je tada stvarao moćni tim, koji je ubrzo postao jedan od najmioćnijih u Evropi, a ta moć je prisutna i sada.
"Pretposlednja utakmica u LŠ, velika ekipa, jedna od najboljih u Evropi i svetu. Daćemo sve od sebe, biće spektakl, mnogo nam znači da ugostimo renomiranog protivnika, ubeđen sam da će biti pun stadion. Neće biti lako, a videćemo koliko će biti dovoljno posle utakmice", rekao je Milojević.

Izabrane vesti

Da li ste možda previše respektovali Totenhem i Bajern u dosadašnjim mečevim?
"Ovo nije pozorište da sami igrate predstavu, igrate onako kako vam protivnik dozvoli. Naravno, uvek možete bolje, mi možda nismo u ovom trenutku na tom nivou da bismo mogli mnogo bolje protiv ovakvih ekipa, iako ćemo dati sve od sebe da bude tako".

Stanje igračkog kadra srpskog šampiona je u skladu sa očekivanim.
"Verovatno se Pavkov neće oporaviti, videćemo situaciju sa Jovančićem. Sa ostalima nemamo problema i mislim da će biti spremni za sutrašnju utakmicu".

Da li očekujete veliku podršku?
"Nama uvek znači podrška, mi smo deo ovog tima i kluba. Fudbal se uvek igra za publiku, dosta puta je publika bila ta koja može da preokrene utakmicu. Uvek je davala krila. Iako sam relativo kratko u Zvezdi, dobro to znam. Mi igramo protiv Totenhema, Bajerna, velika je privilegija dovesti takve ekipe u Beograd. Sve ostalo je druga priča, ali kada vidite Nojera, Sona, Levandovskog... Kada ih vidite kako igraju protiv vašeg kluba, ja sam lično srećan i zbog toga bih pozvao navijače. Pojedinci su prvi put došli da igraju na ovoj legendarnoj Marakani. Ovi momci daju sve od sebe, ovi momci su doveli sve te igrače ovde. Stvarno se ne plašimo nikoga, ja se kao trener ne plašim nikoga, oni treba da izađu i daju sve od sebe, pa šta Bog bude rekao".

Eventualna pobeda može Crvenoj zvezdi da obezbedi proleće u Evropi.
"Ne volim da se bavim kalkulacijama, da damo sve od sebe, pa ćemo videti šta će to doneti".

Kakva jed razlika između Flikovog Bajerna i onog koji je vodio Kovač?
"Dosta se razlikuju, mislim da je sada vraćen identitet Bajerna, sve tamošnje ekipe su navikle da igraju agresivno, da što brže završvaju akcije, takav je slučaj i sa Bajernom. Tako su navikli i njihovi navijači. Kovač je više insistirao na posedu, možda to ne odgovara njihovim igračima. Sada su vratili identitet, videćemo Bajern od pre nekoliko godina, koji melje svoje protivnike", rekao je Milojević.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara