Miloje Preković u Uzbekistanu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 10:30

Zmajevi ostali bez odličnog čuvara mreže

Iskusni srpski golman, Miloje Preković (30), karijeru nastavlja u Uzbekistanu, pošto je potpisao za ekipu Dinamo Samarkand.

To je su na svom zvaničnom portalu objavili Zmajevi, koji su zahvalni na svemu što je iskusni čuvar mreže pružio klubu u poslednjih godinu i po dana.

Izabrane vesti

"Kada je odnos zasnovan na poverenju rezultat ne može da izostane. Preković je svojom posvećenošću, napornim radom, strpljenjem i odnosom prema klubu i ekipi pokazao da uvek može da se napravi korak napred u karijeri. Siguran sam da će i u novom klubu nastaviti sa dobrim partijama", rekao je trener golmana Voždovca Predrag Miljković.

Izuzetnu prema svom dosadašnjem klubu ima i Preković.

"Za ovih godinu i po dana bilo je mnogo uspona i padova, ali sa svim smo uspevali da izađemo na kraj zajedno. Emotivno sam se vezao za ovaj klub, za ljude koji su tu stalno, momke sa kojima sam igrao. Izuzetno sam se uklopio u ovu sredinu i jako mi je prijao ovaj period proveden na Krovu. Drago mi je zbog svega što smo postigli za ovo vreme, dao sam sve od sebe da maksimalno doprinesem ovakvim rezultatima. I dalje sam pod utiskom oko samog odlaska jer sam se navikao na ovaj klub, na drugare, atmosferu unutar kluba, sve trenere sa kojima sam radio. Voždovac je u svakom smislu 'klub kao nijedan drugi' u kojem sam izuzetno uživao", rekao je Preković.

Odličnom golmanu ovo nije prvi odlazak u inostranstvo. Još 2010. godine bio je u Košicama, pet godina kasnije nastupao je za klub Iskra Borčice u istoj zemlji, a potom je godinu dana bio član ruskog Jeniseja. Redovno se vraćao u srpski fudbal, ponikao je u Mladeonvcu, a kasnije je igrao i za Mladost iz Lučana, Slogu iz Kraljeva, OFK Beograd, Inđiju i na kraju Voždovac.


tagovi

Miloje PrekovićZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara