Milan gubi jedino vredno što ima? Juve vreba

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.03.20. | 21:25

Dvojica ponajboljih igrača Rosonera bi mogli da budu žrtvovani

Dok većina klubova u Seriji A sa nestrpljenjem čeka završetak pandemije korona virusa i nastavak sezone, jedan od retkih klubova kojem je ova sezona svakako propala je Milan.

Slavni klub sa San Sira je opet izvisio u borbi za Ligu šampiona, ne interesuje ga Liga Evrope (prošle sezone odustali) i jedva čeka leto da krene sa novim u nizu neuspešnih rekonstrukcija. Ne zna se ni ko će voditi transfer politiku kluba, ni ko će biti trener, niti ko će igrati.

Izabrane vesti

Zbog još jedne neuspešne sezone i manjka u kasi, Milan će verovatno biti primoran na neke žrtve. Tu se misli na odlazak Zlatana Ibrahimovića zbog visoke plate, ali i na prodaje nekih od nosilaca igre koji još drže cenu.

Među njih spadaju golman Đanluiđi Donaruma, kapiten Alesio Romanjoli i levi bek Teo Ernandez. A najgora stvar za navijače Rosonera je što bi dvojica od pomenute trojice mogli da završe u redovima velikog rivala Juventusa.

Juve je odavno zainteresovan za Điđa Donarumu i u nekoliko navrata je pokušavao da ga dovede oslanjajući se na dobre veze sa igračevim agentom Minom Rajolom. Poslednji put kada je Donaruma bio na raskrsnici, poslušao je srce i produžio ugovor sa Milanom. Ali isti problem će se ponoviti sledećeg leta jer Donaruma ima ugovor do 2021. godine i Milanu će to biti poslednja šansa da zaradi na njemu ili da ga godinu dana kasnije izgubi za džabe. Naravno, ako Donaruma ne produži ugovor.

Ipak, šanse da potpiše novi ugovor se smanjuju kako Milan srlja iz jednog u drugi loš potez i sve je manje konkurentan u borbi za trofeje. Zato bi igrač mogao da prelomi i ode negde gde bi se borio za veće stvari jer Milan ne deluje da će uskoro opet biti konkurentan kao nekad. A Juventus u njemu vidi naslednika Bufona i dugoročno rešenje među stativama bez obzira što Ščensni za sada jako dobro odrađuje posao prvog golmana.

I dok se Juventus godinama dovodi u vezu sa Donarumom, interesovanje za Tea Ernandeza je novost koju je lansirala Gazeta delo Sport, dobro upućena u dešavanja u milanskom klubu. Ernandez je bio Maldinijeva kocka prošlog leta pošto je doveden posle dobre sezone na pozajmici iz Real Madrida u Real Sosijedadu. Iako se pre toga nije dobro snašao u Madridu, u Milanu je eksplodirao i bio jedna od retkih svetlih tačaka. Imao je propusta u defanzivi, ali je u ofanzivi bio korisniji od većin vezista Rosonera i ostavio je više nego dobar utisak.

Gazeta piše da je Juventus bacio oko na Ernandeza i da bi Milan pristao da ga proda za sumu između 45.000.000 i 50.000.000 evra. Naravno, ako Juve ponudi toliki novac. Milan je letos kupio Španca za 20.000.000 evra i ekonomski gledano bi prodaja bila dobar potez. Ali bi izgubio jednog od oslanaca u timu.

Juventus trenutno u ekipi ima samo jednog kalsičnog levog beka – Aleksa Sandra. Povremeno tu poziciju pokrivaju dešnjaci De Šiljo i Danilo pa je jasno da bi dobro legao kvalitetan levi bek. Pogtovo za Sarijev sistem igre u kojem ofanzivni bekovi imaju jako bitnu ulogu. A Ernandez je takav tip...

Naravno, moguće je da će Milan staviti veto na prodaju oba igrača, ali onda će morati na drugačiji način da popuni kasu.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara