Milinković Savić razočarao, ništa od otkupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 11:41

Vraća se u Torino

Prema poslednjim informacijama iz Belgije, belgijski Standard iz Liježa neće otkupiti srpskog golmana Vanju Milinković Savića koji je prošlog leta dopšao na pozajmicu iz Torina.

Standard je letos ostao bez prvog golmana Giljerma Očoe koji se vratio kući, u meksičku Ameriku. Belgijski klub je tada ostao sa neiskusnim Bodarom i preiskusnim Žileom za kojeg se nije ni znalo hoće li nastaviti karijeru ili će okačiti kopačke o klin. Standard je tada odlučio da iz Torina dovede srpskog golmana Vanju Milinković Savića koji je u italijanskom klubu bio rezerva neprikosnovenom Siriguu. Standard je doveo Srbina na pozajmicu s pravom otkupa po ceni od 3.500.000 evra.

Izabrane vesti

Međutim, Milinković Savić nije zadovoljio u Liježu i prema pisanju lokalnih medija, Standard neće iskoristiti opciju da ga otkupi već će ga vratiti u Torino. Trener Mišel Prudom, jinače jedan od najboljih golmana u istoriji Belgije i Evrope, nije zadovoljan onime što je mladi Srbin pokazao do sada.

U borbi za prvog golmana, Bodar se nametnio kao prvi Prudomov izbor u prvenstvu i odigrao je svaki minut dok je Vanja Milinković Savić dobijao šansu na mečevima Lige Evrope. U tri meča grupne faze, Srbin je branio kući protiv Gimaraeša (2:0) i u gostima protiv Arsenala (0:4) i Ajntrajhta (1:2). Sa šest primeljnih golova na tri utakmice, nije ispunio očekivanja, a potom je došla i povreda lista koja ga je izbacila iz konkurencije za tim na poslednjim utakmicama.

Italijanski mediji nagoveštavaju da bi jednogodipnja pozajmica mogla da bude raskinuta već u januaru ako Torino pronađe neki drugi klub koji bi pružio šansu Milinković Saviću.+

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara