Milina je gledati ovakav Partizan: Afrički ritam za najavu evropskog sjaja (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.09.19. | 16:49

Sejduba Suma duplom dozom asistencija i golom vozio Parni valjak u Nišu, Umar Sadik sa dva pogotka presudio Radničkom - 4:1

Poslednjih šest dana slika i prilika pravog Partizana! Najpre pobeda u 161. večitom derbiju, pa rutinski odrađen posao u odloženom meču drugog kola u Ivanjici, a onda preokret na Čairu kao dokaz koliko je tim Sava Miiloševića napredovao od proletos do danas. U nekim ranijim sezonama Parni valjak bi teško neokrnjen prošao kroz tri zahtevne krivine, međutim, posle letnjeg remonta deluje toliko ubedljivo da mu ni zaostatak u Nišu ne može ništa, na terenu gde je patio dve godine, u sudaru sa rivalom koji ga je redovno mučio minulih sezona, osvojio je bodove vredne utiska da igra dopadljiv, atraktivan i efikasan fudbal.

Potpisnik slavlja u derbiju desetog superligaškog (4:1) kola bio je Sejduba Suma, koga je strela na susretu sa Crvenom zvezdom očigledno toliko motivisala da je počeo da igra još bolje nego u uvodnih nekoliko kola. I da konkretnim učinkom potvrđuje da je u završnoj godinu ugovora totalno drugačiji fudbaler nego u prve dve. Dva gola je namestio, jedan dao – tako što je vodio loptu od centra do kaznenog prostora domaćina, da bi na kraju poentirao – i statistiku obogatio do te mere da posle 15 utakmica u svim takmičenjima kraj njegovog imena stoji šest pogodaka i dve asistencije više. Bio bi i pogodak pride da je omaleni vezista u uvodu meča, pri rezultatu 1:0 za Radnički, iskoristio zicer. Iskupio se brzo i pred očima Grobara izrastao u ključnog čoveka četvrtog uzastopnog prvenstvenog slavlja, nagovestio nastavak žestoke borbe za šampionski naslov i kreirao sjajnu atmosferu u ekipi iz Humske pred gostovanje u Kazahstanu, za kraj serije od tri gostovanja.

Izabrane vesti

Bude li Partizan rastrčan, motivisan i napadački orijentisan i u Astani imaće lepu šansu za prvenac u Ligi Evrope. Posebno što je na jugu Srbije ispoljio još jedan kvalitet: psihološku stabilnost. Nije potonuo ni kad je Radnički u ranoj fazi stekao prednost iz opravdanog jedanaesterca (igranje rukom Saše Zdjelara), niti ga je obeshrabrila pređašnja šansa Filipa Kneževića (sjajna odbrana Vladimira Stojkovića), ostao dosledan ofanzivnom stilu i sa čak petoricom igrača napadačkih karakteristika (Natho, Tošić, Suma, Asano, Sadik) jurio ka golu Nikole Petrovića. Milina za pristalice osvajača Kupa Srbije.

----------------------------------------------
SUPERLIGA SRBIJE, DESETO KOLO

RADNIČKI – PARTIZAN 1:4 (1:2)
/Haskić 11 pen - Natho 23 pen, Sadik 30, 77, Suma 55/

Niš
Stadion Čair
Sudija: Zoran Široki (Smederevo)
Žuti karton: Bondarenko, Sulaka (Radnički), Natho, Tošić, Urošević, Sadik (Partizan)

RADNIČKI: Petrović – Todorovski, Bondarenko (od 46. Stevanović), Đorđević, Ostojić – Sulaka, Meleg (od 60. Mihajlović) – F. Knežević, Čumić, Pantelić (od 88. Miloradović) – Haskić. Trener: Milorad Kosanović.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho (od 60. Šćekić) – Tošić (od 74. L. Marković), Suma (od 79. L. Pavlović), Asano – Sadik. Trener: Savo Milošević.

----------------------------------------------------

Opšti je zaključak da je do preokreta u razmaku od sedam minuta stigao apsolutno zasluženo, koristeći potencijal u manevru, ne ostavljajući rivalu ni gram šanse da se odbrani. Ruku na srce, ostaje pitanje kako je moguće da Umar Sadik i Sejduba Suma nisu iskoristili kolosalne šanse (Nigerijac nonšalantno pucao pored stative, Gvinejac sa tri metra tukao promašio cilj), međutim, sve što nisu iskoristili neposredno pre i posle vođstva domaćina nadoknadili su u nastavku utakmice i sa 22 gola postali najefikasniji tim lige. Makar dok Vojvodina ne završi duel u Lučanima.

Saradnja afričkog tandema ispostavila se ključnom, gost je sve vreme insistirao na mirnim loptama Sume i čekao da proradi letošnji novajlija iz Rome. Dočekao je, jer je posle tog promašaja, Sadik iznudio jedanaesterac (precizan Bibras Natho pošto je Bondarenko povlačio za dres njegovog saigrača), prvi put u seniorskoj karijeri bio dvostruki strelac na jednom meču, što će uticati i na rast njegovog samopouzdanja.

##GALERIJA##

Partizanova pobeda mogla je da bude i ubedljivija, imali su šanse Takuma Asano i Lazar Marković, bio je na vetrometini golman Nišlija Nikola Petrović, ali i ovako su Grobari zadovoljni napusti tribine Čaira, uvereni da Miloševićev tim tek hvata zalet za velike domete.

Upkos ubedljivom porazu sasvim korektan utisak ostavio je Radnički. Pokušao je da iskoristi „visoko“ postavljenu odbranu Partizana, gađao je Milorad Kosanović prostor iza poslednje linije, osim te šanse Filipa Kneževića, stekao prednost iz jedanaesterca, imao šansu preko Dejana Melega u nadoknadi prvog dela (slobodan udarac) da „zakuva“ rezultat, ali protiv ovakvih crno-belih teško bi se odbranio i bolji tim od letos drastično promenjenog niškog.

SUPERLIGA - DESETO KOLO

Subota

Radnički - Partizan 1:4 (1:3)
/Haskić 11 pen - Natho 23 pen, Sadik 30, 77, Suma 55/

19.00: (1,12) Crvena zvezda (9,00) Mačva (20,00)

Nedelja

18.00: (1,40) TSC (4,50) Rad (8,50)

18.00: (3,00) Mladost (3.20) Vojvodina (2.45)

18.00: (2,25) Proleter (3,25) Napredak (3,00)

20.00 (1,90) Voždovavc (3,50) Inđija (4.10)

Ponedeljak

18.00: (2,20) Javor (3.,35) Radnik (3.35)

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara