Milijarder Kine nudi Hamburgeru finansijsku injekciju od 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 18:41

Ali pod određenim uslovima...

Uspavani div nemačkog i evropskog fudbala - Hamburger, mogao bi uskoro da dobije ozbiljnu finansijsku injekciju, ukoliko Skupština nekadašnjeg šampiona Evrope usvoji nekoliko zahteva najvećeg akcionara Klausa Mihaela Kinea i proda mu dodatne akcije.

Kine Holding želi da poveća svoj udeo u slavnom klubu na 39,9 odsto i da dobije dva predstavnika u Nadzornom odboru, čime bi suštinski povećao uticaj na odlučivanje i upravljanje HSV-om.

Izabrane vesti

Milijarder Kine, kao veliki navijač šestostrukog šampiona Nemačke, nudi svež kapital, međutim u zamenu traži značajno veća ovlašćenja. Između ostalog da se klub restruktuira na svim nivoima i počne da funkcioniše na moderniji način.

O tako radikalnim promenama mogu da odlučuju samo članovi koji po nemačkom zakonu o sportu imaju više od 50 odsto vlasništva nad klubom. Iz tog razloga Kine zahteva da Skupština bude održana što pre.

Kako bi privoleo čalnove da glasaju za njegove predloge, on je spreman da otkupi pravo na ime stadiona. Kako je navedeno u saopštenju, Folkspark arena u narednih deset godina zvala bi se Uve Zeler stadion, po nedavno preminuloj klupskoj legedni, a Kine bi za dati period i tu promenu imena platio između 30 i 40 miliona evra.

To je, naravno, samo delić finansijske injekcije koju je nagovestio. Za renoviranje stadiona nudi 25.000.000 evra, za smanjenje duga još 20.000.000, za jačanje igračkog kadra dodatnih 30.000.000.

Kada se sve to sabere Kine spreman da u posrnuli klub u jednom cugu uloži preko 100.000.000.

Sad su članovi na potezu...


tagovi

Cvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara