(AFP)
(AFP)

Mile Svilar udahnuo kiseonik, dete spasilo Romu

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 16:50

Lazović imao šansu za totalni preokret, Komo ipak slomio Veronu

Roma pobeđuje sa Ivanom Jurićem na klupi, ali ima ti još mnogo problema koje treba rešiti.

Sat vremena Vučica nije ličila ni na šta na Olimpiku protiv Venecije, ali je uspela u finišu da srećnim preokretom slavi 2:0. Do tada je Mile Svilar bio jedina svetla tačka na golu Vučice i verovatno je spasao sigurnog poraza.

Izabrane vesti

Jurić je nakon pobede protiv Udinezea i remija sa Bilbaom ostao veran svojoj formaciji 3-5-2, ali danas to nije funkcionisao. Na njegovu sreću, pogodio je sa izmenama i okrenuo utakmicu. Međutim, Roma ne uliva poverenje...

Vučica je bila bezidejna, bezopasna, negledljiva u većem delu meča i Venecija je osetila šansu da može do bod(ov)a na Olimpiku. Već u trećem minutu je Mile Svilar sjajnom intervencijom posle šuta Svobode morao da spasava gol. Roma nije stvorila nijednu iole dobru priliku u prvom poluvremenu i kažnjena je na njegovom isteku. Busio je pogodio stativu, Endika i Kristante nisu očistili opasnost i Pohjanpalo je odbijenu loptu sproveo u mrežu. Mogla je Venecija i sa 2:0 na poluvreme, ali je prvo Svilar sjajno uleteo Pohjanpalu u šut, a potom Manćini očistio sa gol-linije. Domaći fudbaleri su zvižducima ispraćeni na veliki odmor.

Jurić nije ništa menjao na poluvremenu, da bi nakon nepunih sat vremena igre uveo mladiće Pizilija i Baldancija. Ali, i dalje je Venecija bila opasnija i konkretnija. Poništen joj je gol posle sjajne kontre zbog ofsajda Zampana, a potom je Svilar još jednom sjajnom intervencijom zaustavio Oristanija u stopostotnoj šansi. I ulio nadu saigračima da krenu napred ili im poraz ne goine.

Počela je Roma da steže obruč, rezerevista Pizili je imao dva solidna pokušaja glavom, Anhelinjo opasan šut, a onda je Kristante uz pomoć sreće matirao Joronena. Njegov šut sa 20 metara je zakačio Busija i završio pod prečkom Venecijinog gola. Roma je očivela. Jurić je potom uveo Paredesa i rezervisti su mu doneli pobedu. Argeninac je izveo korner, a Pizili opet bio najviši u skoku i doneo pobedu. Prvi gol u Seriji A za Romino 20-godišnje dete. I neizmerna sreća.

I na drugom meču u najpoznatijem nedeljnom terminu je bilo uzdbuljivo. Komo je na krilima Patriika Kutronea uspeo da skrši otpor žilave Verone i slavi 3:2. Čuda je u prvom poluvremenu pravio Lorenco Montipo na golu Verone, spasao makar tri gola, ali nije izdržao do kraja. Kutroneu je bila potrebna i sreća da savlada Montipa pošto je lopta posle njegovog šuta u 44. minutu zakačila nekog, promenila smer i prevarila Veroninog čuvara mreže.

I drugo poluvreme je Komo otvorio bolje, Niko Pas je pogodio stativu, a onda je VAR dodelio penal gostima pošto je Serđi Roberto faulirao Darka Lazovića. Srpski fudbaler je bio siguran izviđač najstožije kazne. Samo dva minuta kasnije je imao strašnu šansu za potpuni preokret ali je šutiro pored gola. Potom je Verona ostala sa igračem manje i Kutrone joj je presudio. Dobio je fantastičnu asistenciju od Nika Pasa i matirao Montipa po drugi put na meču. Beloti je u finišu meča povisio na 3:1, a gostujući rezervista Lamburd u poslednjim momentima meča ublažio poraz Verone.

SERIJA A – 6. KOLOPetak

Milan - Leče 3:0 (3:0)

/Morata 38, Ernandez 41, Pulišić 43/

Subota

Udineze - Inter 2:3 (1:1)

/Kabasele 35, Luka 83 - Fratezi 1, Martinez 45+3, 47/

Đenova - Juventus 0:3 (0:0)

/Vlahović 48 penal, 55, Konsesiao 89/

Bolonja - Atalanta 1:1 (0:0)

/Kastro 46 - Samradžić 90

Nedelja

Torino - Lacio 2:3 (0:1)

/Adams 67, Koko 90+2 - Genduzi 8, Dia 60, Noslin 89/

Roma - Venecija 2:1 (0:1)

/Kristante 75, Pizili 83 - Pohjanpalo 44/

Komo - Verona

/Kutrone 44, 72, Beloti 89 - Lazović 53 penal, Lamburd 90+4/

18.00: (3,40) Empoli (3,35) Fjorentina (2,30)

20.45: (1,35) Napoli (4,90) Monca (9,50)

Ponedeljak

20.45: (2,15) Parma (3,50) Kaljari (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Patrik KutroneMile Svilar

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara