Mehdi Taremi (Reuters)
Mehdi Taremi (Reuters)

Milanova ofanziva na kraju: Za nešto više od 15.000.000 mogu da završe Taremija, igrač pritiska Porto

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 10:18

Rosoneri pokušavaju da dovedu još jedno ozbiljno pojačanje

Potrošio je Milan ovog leta skoro 115.000.000 evra na transfere, pojačao se u svim linijama tima ali nije još završio letnji šoping. Rosoneri ulažu maksimalne napore da do kraja pijace u petak realizuju i transfer napadača Mehdija Taremija iz Porta koji je celo leto bio na njihovom radaru.

Iako je Porto na početku prelaznog roka tražio čak 30.000.000 evra za Iranca, sada se lome koplja da se transfer završi za sumu između 15.000.000 i 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Taremi je još od maja bio na Milanovoj listi želja. Ali kada su Rosoneri doveli ofanzivna pojačanja poput Pulišića, Čukvuezea i pogotovo centarfora Okafora iz Salcburga, delovalo je da su završili sa pojačanjima u napadu. U julu je čak Inter bio favort za dovođenje Taremija ali su se Nerazuri kasnije ipak odlučili za jeftinijeg Arnautovića jer su i njima Portovi zahtevi bili previsoki.

A da su Portugalci bili nerealni, govori i razvoj situacije poslednjih dana. Porto je prvo spustio cenu na 25.000.000 evra, a sada bi navodno bio zadovoljan i sa 20.000.000. Kako i ne bi kada Taremi ima 31 godinu i nalazi se u poslednjoj sezoni ugovora. Sledećeg leta će ga izgubiti za džabe ako ga sada ne prodaju...

Milan je od ponude 12.000.000 evra fiksno plus 3.000.000 kroz bonuse stigao do 15.000.000 evra fiksno i bonusa čija visina nije poznata ali bi ceo transfer mogli da dignu na blizu 20.000.000 evra. Porto od toga nije imao bolju ponudu ovog leta...

Taremi i njegovi agenti vrše pritisak na Porto da pristane. Spremni su i da se odreknu 15 odsto od transfera koje im pripada prema ranije potpisanom ugovoru. Samo da igrač obuče dres Milana. Danas se očekuje konačan odgovor portugalskog kluba. Vremena nema mnogo jer Taremi nema pasoš igrača iz Evropske Unije a to znači i komplikovaniju papirologiju za konačnu registraciju. Ako žele da se transfer realizuje, dve strane danas moraju da postignu konačan sporazum.

Taremi bi u Milanu pojačao konkurenciju prvom špicu Olivjeu Žiruu. Iako je francuski veteran sjajno otvorio sezonu, Milan ne želi a uđe u zamku iz prošle sezone kada je većim delom imao samo Žirua kao klasičnog špica zbog povrede Ibrahimovića i očajne forme Divoka Origija za kojeg se očekuje da napusti klub do petka. Naravno, tu je i Noa Okafor ali on može da igra i kao drugi pa čak i krilo. Uglavnom, Rosoneri bi sa Taremijem imali mnogo moćniju napadačku liniju nego prošle sezone.

 

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Medi Taremi

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara