Arijedo Braida na potpisivanju ugovora sa Rivaldom (©AFP)
Arijedo Braida na potpisivanju ugovora sa Rivaldom (©AFP)

Milan vraća čoveka koji je na San Siro doveo Van Bastena, Gulita, Rajkarda, Ševčenka, Kaku, Bobana, Vijeru...

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.08.20. | 20:32

Legendarni direktor mogao bi da ponovo dobije funkciju posle više od sedam godina

Totalni slom pregovora sa Ralfom Rangnikom oko dolaska na San Siro ostavio je Milan na vetrometini i s prekom potrebom da po hitnom postupku nađe sportskog direktora za naredne godine. Paolo Maldini i Ivan Gazidis ostaju na svojim funkcijama, a upražnjeno mesto mogao bi da uzme legendarni Arijedo Braida, javlja italijanski transfer guru Đanluka di Marcio.

Kada govorite o najuspešnijim epohi Milana u klupskoj istoriji prve asocijacije su automatski Silvio Berluskoni, Adrijano Galijani i Arigo Saki. Rame uz rame sa njima je Arijedo Braida, čovek koji je među najzaslužnijima za revoluciju koja se sredinom osamdesetih godina prošlog veka dogodila na San Siru.

Izabrane vesti

Braida je u Milanu imao staž od čak 27 godina bez prestanka! Od momenta kada je Silvio Berluskoni preuzeo klub, pa sve do samog kraja Braida je kroz više funkcija pisao istoriju Rosonera i direktno učestvovao u nekim od najznačajnijih transfera u zlatnim godinama danas posrnulog giganta sa San Sira. Nedugo pošto je preuzeo funkciju generalnog direktora prvi potpis mu je bio niko drugi do - Marko van Basten! Ubrzo za Labudom iz Utrehta stigli su i Frank Rajkard i Rud Gulit čime je oformljen čuveni holandski triling. U najboljim godinama rada bio je poznat po nestvarnoj intuiciji za dobar posao, a upravo je on najzaslužniji za neke od najuticajnijih transfera. Otkrio je golobradog Patrika Vijeru, doveo Žorža Veu i Zvonimira Bobana, ali i Andrija Ševčenka i Kaku, koji su imali najveći uticaj na poslednji veliki uspon Rosonera.

Braida je prvo u Milanu bio generalni direktor od jula 1986. do leta 2002, posle čega je narednih 11 i po godina bio sportski direktor. Iz kluba je otišao 1. januara 2014, a sledeća stanica bila mu je Sampdorija gde se zadržao samo dva meseca. Od februara naredne godine postao je direktor u Barseloni pošto je zamenio Andonija Zubizaretu, a zaduženje mu je bilo da pregovara sa inostranim klubovima. Ipak, ta se priča nije završila sjajno, pošto je ceo slučaj otišao na sud. Od prošlog leta Braida je slobodan, a uprkos tome što ima 74 godine nekoliko puta je pominjao da je spreman da nastavi dalji rad. Čak se i nudio Milanu nekoliko puta, a vlasnička struktura iz investicionog fonda Eliot smatra da bi Braida mogao da bude od koristi.

Pregovori su u toku, ali bi Braidina uloga tek trebalo da bude definisana. 



tagovi

Arijedo BraidaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara