Marko Lazetić (©AC Milan)
Marko Lazetić (©AC Milan)

Milan veruje u Marka Lazetića, ali od leta mora na kaljenje

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 13:28

Sprema se pozajmica

Svaki početak je težak, takva su bila i prva dva meseca Marka Lazetića u Milanu. Transfer doskorašnjeg bisera Crvene zvezde izazvao je veliko interesovanje u tamošnjoj javnosti, međutim sačekaće još neko vreme pre nego što ga budu videli na delu.

Lazetića posle dva meseca nema u protokolu Rosonera, a posle povrede nakon samo pola časa igre za rezerve u Primaveri definitivno je procenjeno da će mu biti potrebno vreme da dostigne nivo potreban da zasluži redovne minute u prvom timu.

Izabrane vesti

Kako javlja Tutosport, Milanova struka i dalje jako veruje u Lazetićev potencijal, ali smatra da i dalje nije dovoljno “zreo“ da bi bio u planovima Stefana Piolija. Ne samo fizički, već i kako bi naučio jezik i navikao se na očekivanja u takmičenju kakva je Serija A.

Zbog toga se Lazetiću sprema teren za odlazak na pozajmicu od leta. U planu je da tek punoletni Beograđanin zaigra za klub iz sredine tabele Serije A, kako bi sticao potrebno iskustvo i lakše izneo proces adaptacije.

Direktori Milana Paolo Maldini i Frederik Masara smatraju da je Lazetić budućnost kluba i da je investicija od 4.000.000 evra dobra. Iako se potencira na tome da mu nedostaje mase za poziciju koju pokriva, ne krije se da Lazetić za svoj uzrast ima solidnu građu koju sada treba nadograditi. Kao najveći kvalitet viđen je njegov rad nogu, kao i to što zna sa loptom i da mu je igra glavom solidna. Riki Masara je konkretno prošlog meseca govorio da golobradom napadaču nedostaje kondicija, što je negde i bilo očekivano.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Zaključak je da i dalje nije spreman da bude u Piolijevoj rotaciji. Ne zna se da li će Lazetić dobiti šansu do kraja sezone, a osam kola pre kraja Milan je u pol poziciji da osvoji prvu titulu šampiona Italije posle jedanaest godina. Lazetić je poslednji put bio na klupi Rosonera protiv Lacija u nacionalnom kupu. Od tada se više nije našao u protokolu.



tagovi

Marko LazetićMilanStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara