Milan u danu zaradio 58.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.01.20. | 21:16

Rodrigez i Pjontek su sigurica, "vise" samo pare od Susa...

Uzbudljivo je danas bilo u Casa Milan od ranog jutra, pa evo do večeras. Jer Milan je posle Fabija Borinija, Matije Kaldare i Pepea Reine uspeo da se reši još trojice igrača na koje Stefano Pioli ne računa. A to su Kšištof Pjontek, Španac Suso i Švajcarac Rikardo Rodrigez

Za razliko od prve trojice Pjontek, Suso i Rodrigez doneće Rosonerima ozbiljnu zaradu. Precizno - 58.000.000 evra. I sve to dogovoreno u jednom danu. 

Izabrane vesti

Suso se prvi pozdravio za drugovima i još jutros stigao u Španiju, odnosno u Sevilju, gde je večeras parafirao na 18 meseci. U pitanju je zajam, međutim Italijani su ubacili dobre klauzule, zbog kojih bi otkup mogao da postane obavezan. U suštini, radi se o pravu na otkup za cifru od 21.000.000 evra (plus bonusi 3.000.000), ali ako u narednih godinu i po dana Suso odigra određeni broj utakmica, to pravo "pretvoriće se" u obavezu. Postoji i drugi način da se tako nešto dogodi - da Sevilja ove ili sledeće sezone izbori plasman u Ligu šampiona, što uopšte nije nerealno.

Dakle, to bi ukupno za Milan bilo 24.000.000 evra od Susa. Imajući u vidu da je Španac doveden iz Liverpula za smešnih 1.300.000 evra, ovaj potez komotno može da se zavede kao vrlo uspešan. 

Boban, Maldini i društvo uspeli su danas da se reše i Kšištofa Pjonteka, ali u njegovom slučaju gubici su bili neminovnost. Poljak je prošlog januara doveden za 38.000.000 evra iz Đenove, krenuo je silovito na San Siru, pogađao u nizu, da bi onda odjednom ugasio. Ili bolje reći utopio u sivilo koje je preplavilo kompletan tim. Za Pjonteka je prethodnih dana često pitao Totenhem, ali kako su Englezi insistirali na pozajmici, Milan se okrenuo ponudi Herte i uspeo da ugovori posao vredan 28.000.000 evra (uključujući i bonuse)

Pjontek je večeras krenuo put Berlina, očekuje se da u toku sutrašnjeg dana obavi neophodene lekarske testove i zvanično postane novi napadač berlinskog bundesligaša.

Konačno je rešena i sudbina Rikarda Rodrigeza. Na žalost navijača Milana i u ovom slučaju njihov klub je ostao kratak. Levi bek je pre dve i po godine plaćen Volfzburgu 15.000.000 evra, a Milanelo napušta tako što odlazi na pozajmicu u Ajndhoven, posle koje će PSV Ajndhoven morati da otkupi njegov ugovor. Cena je 6.000.000 evra. Do jutros Napoli je bio favorit da uzme Rodrigeza, međutim Holanđani su dodali gas i dali bolju ponudu.  

Kada se sve te cifre saberu dolazimo do pomenutih 58.000.000. U slučaju da se sve kockice poklope...

Milan verovatno neće dovoditi novog napadača. Osloniće se na Zlatana Ibrahimovića i mladog Rafaela Leaa. Pojačanje bi pre moglo da stigne za levi bok. I o tome se večeras spekuliše. Bobanova meta je navodno mladi bek Nasionala i reprezentacije Urugvaja Matijas Vinja (22).

Italijanski mediji tvrde da je ponudu teška između 6.500.000 i 7.000.000 evra (plus 20 odsto od iduće prodaje) već otišla na adresu Urugvajaca.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara