Noa Lang (©Reuters)
Noa Lang (©Reuters)

Milan se dogovorio sa Langom, Briž traži 22.000.000 evra, čeka se prodaja kluba

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 13:21

Rosoneri na pragu velikog pojačanja

Kako prenosi Gazeta, Milan je postigao dogovor sa fudbalerom Klub Briža Noom Langom. Ovaj 22-godišnji Holanđanin je već neko vreme na radaru prvaka Italije, ima želju da se preseli na San Siro i navodno je pronašao zajednički jezik sa Rosonerima po pitanju finansijskih uslova saradnje. Šampion Belgije traži 22.000.000 evra, što je cifra sa kojom direktori Milana Frederik Masara i Paolo Maldini nemaju problem. Ostaje da Eliot fond preda vlasništvo kluba Red Bird kompaniji, kako bi se stvorili svi uslovi za kompletiranje transfera.

Agent ofanzivca Briža Bart Baving i otac Džefri Lang su u februaru već sastančili sa rukovodiocima Rosonera. Ponovo su za sto seli minule srede i dali ozbiljniji ton pregovorima. Gazeta navodi da je postignut dogovor oko petogodšnje saradnje.

Izabrane vesti

Takođe, agentu i ocu mladog fudbalera predstavljena je i uloga u kojoj na San Siru vide Langa. Navodno je plan da igra na poziciji "desetke", koja je ranije bila planirana za Brahima Dijaza. Sjajna stvar za italijanskog velikana je i što hitronogi Holanđanin može da igra na oba krila, primarno na levom.

Ranije se pisalo o ceni od 25.000.000 evra, ali izgleda da je Briž smanjio zahteve. Milan će pokušati da izboksuje i dodatni popust, ali jasno je da će dve strane bez problema pronaći rešenje.

Trenutno je problem za klub sa San Sira neće moći da potpisuje igrače dok se ne kompletira prodaja. Očekuje se ipak da i to uskoro biti gotovo, a novi vlasnici će na startu mandata imati zadatak da iskeširaju kvalitetno pojačanje.

Momak koji je ponikao u Fajenordu, ali stasao u omladinskom pogonu Ajaksa, u redove Briža stigao je najpre u oktobru 2020. na pozajmicu. Odlično se pokazao i odigrao važnu ulogu u osvajanju titule, a u nedavno okončanoj sezoni je bio jedan od najvažnijih šrafova ekipe sa Jan Brejdel stadiona u odbrani trona. Na 37 nastupa u Pro ligi upisao je sedam golova i 14 asistencija.

Briž ga je svojevremeno Kopljanicima platio 6.000.000 evra, te je jasno da će dobro zaraditi na njegovom odlasku.


tagovi

Noa LangLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara