Aster Vranks (Foto: Reuters)
Aster Vranks (Foto: Reuters)

Milan pronašao zamenu za Kesija: Još jedno niskobudžetno pojačanje moglo bi da stigne iz Nemačke

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 03:35

Rosoneri aktivno rade na dovođenju Astera Vranksa

Šarle de Ketelare bio je prvi pik čelnika Milana i jedini za kojeg šampion Italije nije tražio rezervne opcije. Istresao je 32.000.000 Klub Brižu i doveo toliko potrebnu desetku Stefanu Pioliju. Ipak, dovođenje belgijskog veziste redukovalo je Paolu Maldiniju i Frederiku Masari budžet za ostala pojačanja, pa je dvojac Rosonera zaslužan za preporod u poslednje dve godine morao da se dovija na tržištu.

Tako je posle gotovo dvomesečne potrage u nedelju Milan dovođenjem Malika Tšaua iz Šalkea za 5.000.000 evra (plus 2.000.000 u bonusima) rešio pitanje štopera, jedno od dva preostala do kraja prelaznog roka, a u narednim danima mogao bi da reši i drugo.

Izabrane vesti

Još od januara Milan priprema teren za odlazak Franka Kesija. Vezista iz Obale Slonovače u međuvremenu je napustio San Siro, sezona je počela, a Milan mu nije doveo zamenu, No, i to bi uskoro moglo da se promeni, jer šampion Italije aktivno radi na angažovanju Astera Vranksa iz Volfzburga, javlja Đanluka di Marcio.

Poduža je bila lista želja Maldinija i Masare. Prvi na njoj bio je Renato Sančes, ali je zbog cenkanja završio u Pari Sen Žermenu. Iz istog razloga je Milan ostao i bez rezervnih rešenja. Enco Fernandez je tako završio u Benfiki, Frank Onjedika u Klub Brižu, a Žan Onana mogao bi na kraju da pojača Speciju!? Ispostavilo se da svi pomenuti timovi u ovom trenutku mogu ili su spremni da plate više od prvaka Italije…

Međutim, naučili su Maldini i Masara do sada da uvek moraju da imaju rezervne planove. I da oni budu što je moguće jeftiniji. Tako će i Vranks biti jedno u nizu niskobudžetnih pojačanja milanskog tima. Štaviše, Milan sa nemačkim klubom pregovara o jednogodišnjoj pozajmici za koju ne bi morao da plati previše novca, a nakon koje bi imao opciju otkupa za 11.500.000 evra.

U Volfzburgu su spremni da ga puste, jer navodno nisu zadovoljni razvojem koji je u prethodnih godinu dana pokazao (ili bolje reći nije pokazao) otkako su ga prošlog leta platili Mehelenu 8.000.000 evra. Ipak, pokušaće da uprkos tome zarade na njemu, pa traže 13.000.000 evra piše Di Marcio.

Vranks je prošle sezone odigrao 24 utakmice u Bundesligi (11 počeo u startnoj postavi) i još četiri u Ligi šampiona, ali je ove sezone dobio samo sedam minuta u porazu od Bajerna što jasno ukazuje na to da se neće naigrati među Vukovima. Nemački klub je stoga otvoren za pregovore, a kako dodaje Di Marcio dve strane u nedelju uveče stupile su u kontakt i vrlo su blizu dogovora.


tagovi

Aster VranksMilanLetnji prelazni rok 2022Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara