Romelu Lukaku (Reuters)
Romelu Lukaku (Reuters)

Milan pokucao na Čelsijeva vrata: Koliko košta Romelu Lukaku?

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 23:36

I Napoli želi Belgijanca koji ima ugovor sa londonskim klubom do 2026. godine

Već duže vreme četiri imena provejavaju u Milanovoj potrazi za napadačem, za naslednikom Olivijea Žirua na San Siru. Dugo je glavna meta bio Džošua Zirkze, a uz Benija Šeška, na listi su se našli Lilov Džontan Dejvid, odnosno Fajenordov Santijago Himenez. Ipak, večeras saznajemo da Rosoneri na umu imaju i peto ime.

Kako tvrdi Đanluka Di Marcio, sportski sektor velikana sa San Sira kontaktirao je Čelsi. Zanima ga pod kojim uslovima bi mogao da angažuje Romelua Lukakua kojem ističe pozajmica sa Romom. Belgijanac će po ugorovu oročenom do leta 2026. godine morati da se vrati na Stamford Bridž, ali se tamo neće zadržavati. Međutim, londonski klub ne planira novu pozajmicu već želi da proda špica kojem je tržišna vrednost na Transfermarktu procenjena na 30.000.000 evra.

Izabrane vesti

Interesantno u celoj priči jeste pitanje da li bi Milanovi tifozi lako prešli preko činenjice da je Lukaku bio jedan od ključnih igrača u Interovom osvajanju Skudeta 2021. godine. Big Rom je u sezoni 2020/21 postigao 24 i namestio 10 golova na 36 nastupa, a pogađao je u oba derbija protiv Milana.

Nisu Rosoneri jedina ekipa zainteresovana za Belgijanca, već bi i Napoli voleo da ga vidi na Stadionu Dijego Armando Maradona. Antonio Konte još nije zvanično predstavljen na jugu Italije, ali bi mogao da predstavlja ključni faktor u odluci Belgijanca gde da nastavi karijeru budući da je upravo pod njegovom trenerskom palicom odigrao pomenutu sezonu života u Italiji.

Lukaku je u minuloj sezoni odigrao 47 utakmica i postigao 21 gol za Romu, a pre nego što se raščivija klupko nejgove dalje sudbine, pomoći će Belgiji da dogura što dalje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.


tagovi

ac milanLukakuRomelu LukakuNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara