Milan odmah reagovao i doveo čudne zamene za Susa i Rodrigeza! Iz Belgije i Engleske...

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 22:14

Jako zanimljivi transferi Rosonera

Milan je juče prodao Susa u Sevilju, danas Rikarda Rodrigeza u PSV, a večeras je ekspresno ugovorio transfere igrača koji će ih zameniti.

Iz Anderlehta stiže vezista/bek Aleks Salemakers, a iz Vigana dolazi levi bek Entoni Robinson. Salemakers je zamena za Susa, a Robisnon za Rodrigeza.

Izabrane vesti

Milan je prvo pokušavao da umesto Susa dovede urugvajskog vezistu Matijasa Vinju iz Nasionala, ali velikan iz Montevidea nije pristao na ponudu Rosonera od 8.000.000 evra. Potom se Milan okrenuo pregovorima sa Anderlehtom oko Salemakersa. Na kraju je postignut sporazum da igrač dođe na pozajmicu vrednu 3.500.000 evra uz obavezan otkup narednog leta za dodatnih 3.500.000 evra uz 2.000.000 evra kroz bonuse. Salemakers ima 20 godina, prošao je Anderlehtovu školu i već godinu i po dana je član prvog tima za koji je na 59 mečeva dao dva gola. Pravi je džoker koji pokriva sve poziciji na desnoj strani. Moće da igra kao krilo, desni vezni ili desni bek.

A na levu stranu umesto Rikarda Rodrigeza stiže američki levi bek Entoni Robinson. On je poprilično iznenađenje, ali očigledno je da konce u Milanu vuče američki čovek Ivan Gazidis koji je doneo transfer politiku iz Arsenala o kupovinama jefitinih i anonimnih fudbalera.

Robinson je zapravo engelski fudbaler jer je rođen i odrastao u Engleskoj. Ali mu je otac Amerikanac pa je pristao da igra za mlađe selekcija Amerikanaca i postao član A tima. Ponikao je u Evertonu koji mu nikada nije dao šansu u prvom timu već ga je pozajmljivao u Bolton i Vigan koji ga je letos otkupio za 2.200.000 evra. Iako se Vigan grčevito bori da ne ispadne u treću ligu, Milan je procenio da je Robinson materijal za tim Stefana Piolija i večeras priveo pregovore kraju. Rosoneri ga dovode na pozajmicu, s obavezom da ga na leto otkupe za 8.000.000 evra. Američki reprezentativac će sutra ujutro doputovati u Milano na lekarske i potpis ugovora. Milan ga dovodi da bude rezervni levi bek jer je najbolji igrač tima Teo Ernandez nedodirljiv na toj poziciji.

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara