©Reuters
©Reuters

Milan nije licencirao Luku Jovića za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 18:21

Još jedna potvrda da srpski napadač nije u ozbiljnijim planovima kod Paula Fonseke, reči direktora Rosonera ipak ukazuju da igrač neće napustiti San Siro

Od potpisa za Milan pre godinu dana, status Luke Jovića nikada nije bio u potpunosti jasan. Od male minutaže u jesenjem delu sezone, do nagoveštaja boljih dana zimus, davanja nekoliko važnih golova na putu ka plasmanu u Ligu šampiona, do povratka na početnu tačku i marginalnu ulogu kod novog trenera Fonseke.

Da se bivšem napadaču Crvene zvezde, Benfike, Ajntrahta, Reala i Fjorentine ne smeši napredak u hijerarhiji sedmostrukog šampiona Evrope, pokazuje i poslednja informacija iz Italije, po kojoj Milan nije licencirao Jovića za učešće u Ligi šampiona sledeće sezone.

Izabrane vesti

Da ne bude sve tako crno, tu su i reči izvršnog direktora Milana Đorđa Furlanija (pomalo kontradiktorne Fonsekinim postupcima) po kojima se naslućuje da ovakav potez portugalskog trenera ne znači nužno zatvaranje vrata San Sira za 27-godišnjeg napadača i odlazak iz kluba.

"Igramo u tri različita takmičenja, bitno nam je da dajemo mnogo golova, tako da nam je bitno da imamo Moratu, Ejbrahama i Jovića" kaže Furlani.

Šta bi ovo trebalo da znači, teško je protumatiči, jedino se može pretpostaviti da u Milanu komunikacija na relaciji Fonseka - sportski sektor nije baš najbolja i da su Furlanijeve reči u totalnoj suprotnosti sa potezom Fonseke. Jović Ligu šampiona svakako neće igrati (barem ne u dresu Milana), u Seriji A ima minimalnu minutažu, ali je broj liga u koje momak iz Bijeljine može otići izuzetno sužen. Transfer tržište je od jačih evropskih liga otvoreno još samo u Belgiji (još dva dana), u Grčkoj (još osam dana), u Rusiji (još devet dana) i Turskoj (deset dana).


tagovi

Luka JovićMilanSerija ALiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara