Milan krenuo u akciju! Morata ima izlaznu klauzulu od 13.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 13:59

Rosoneri aktivirali dugogodišnje interesovanje za španskog golgetera

Alvaro Morata je odbio dvogodišnji ugovor od 40.000.000 evra iz Saudijske Arabije, jer navodno želi da ostane u Atletiko Madridu i pokuša da dođe do nekog trofeja sa Jorgandžijama, ali ostaje da se vidi kako će reagovati na poziv iz Italije. Kako javlja dobro upućeni Đanluka di Marcio, Milan je konkretizovao svoje interesovanje za iskusnog napadača i spreman je da aktivira prilično skromnu izlaznu klauzulu od 13.000.000 evra.

Rosoneri su se rastali sa Olivijeom Žiruom, pa sada traže rešenje na poziciji provog špica. Dugo je primarna opcija bilo angažovanje Džošue Zikrzea iz Bolonje. Rosoneri su sklopili dogovor sa klubom sa Renato Dalare, ali je problem nastao u paprenoj proviziji od 15.000.000 evra, koji su tražili igrač i njegov agent. To u Milanu nisu želeli da prihvate, pa su posao stavili na čekanje.

Izabrane vesti

Može se reći da je Morata stara meta Milana. Često je prvi špic španske reprezentacije bio povezivan sa prelaskom na San Siro, ali se to još nije ostvarilo. U Italiji je u dva navrata igrao za Juventus, pa ostaje da se vidi da li će uslediti treći boravak na Apeninima, ovoga puta u drugom gigantu.

Morata (31) ima još dve godine ugovora na Metropolitanu. Nakon odbijanja ponude koju je poslala Al Kadisija govorilo se o tome da je Dijego Simeone odigrao ključnu ulogu u njegovom ostanku u Atletiku. Ipak, priča o Milanu i klauzuli se nije slučajno pojavila, i ne treba isključivati mogućnost da su Rosoneri dobili znak iz bliskog Moratinog okruženja.


tagovi

Alvaro MorataLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara