Milan gubi Paketu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 10:16

Brazilac nije zadvoljan na San Siru

Mnogi su se čudili kada je Milan pre godinu dana uspeo da dogovori transfer Lukasa Pakete iz Flamenga, tada jednog od najtraženijih mladih igrača na svetu. Za mladog Brazilca su se tada interesovali španski giganti Real i Barselona, moćni premijerligaši Mančester Siti, Liverpul, Čelsi, bogati PSŽ, a završio je u Milanu koji osim bogate tradicije i istorije ni po čemu više ne može da se meri sa najjačim klubovima Evrope.

Ključ transfera je bio tadašnji Milanov direktor Leonardo. Slavni Brazilac idealno poznaje fudbalsko tržište u domovini, a funkcionersku karijeru u Milanu je počeo kao glavni skaut za južnoameričko tržište i bio veoma zaslužan za transfere Rikarda Kake, Alešandrea Pata i Tijaga Silve. Leonardo se zahvaljujući dobrim potezima kao skaut u Brazilu kasnije preporučio za funkciju direktora u Milanu i tako je zahvaljujući njegovom uticaju i moći ubeđivanja, došao i Lukas Paketa.

Izabrane vesti

Ali Leonardovim odlaskom iz Milana, pogoršale su se i pozicije talentovanog Brazilca koji nikako da zasija na San Siru posle dobrog početka prošle zime. Doduše, ni treneri nisu umeli da ga iskoriste. Kod bivšeg trenera Đampaola je više bio rezerva nego starter i videlo se da mu to ne prija. Sada se očekuje od Stefana Piolija da ga oživi u sistemu 4-3-3, ali Milan bi mogao pre da izgubi Paketu nego što dočeka pun sjaj njegovog talenta.

Za Brazilca se interesuje Pari Sen Žermen u kojem Leonardo radi kao direktor i donosi krupne odluke u transfer politici. Leonardo i dalje ima puno poverenje u kvalitet mladog zemljaka i veruje da bi Paketa fudbalski eksplodirao na Parku prinčeva. A verovatno bi i Paketa jedva dočekao da napusti Milan u kojem nema nagoveštaja boljih vremena i da se priključi brazilskoj koloniji u Parizu.

Još se ne pominje na koji način je Leonardo planirao da opet dovede maldog zemljaka, ali PSŽ definitivno ima mogućnosti za tu transfer operaciju. U Milanu je u toku još jedna sezona za zaborav, a američki vlasnici su zavrnuli slavinu i mogli bi da unovče Paketu ako dođe dobra ponuda iz Pariza.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara