Milan Gajić: Zar je trebalo da odbijem Bordo? Imam krajnji cilj…

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.01.20. | 13:10

„Oslovljavamo Stankovića sa mister, tako je od početka, spontano je krenulo"

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Beleka)

Svet mu je bio pod nogama pre nešto manje od pet godina, kada je kao član zlatne srpske generacije osvojio Mundijalito. Ali čim je osetio seniorski fudbal i profesionalizam u HD rezoluciji, spoznao je da sve što leti ne mora i da se jede.

Izabrane vesti

Jako, jako težak period je iza Milana Gajića, desnog beka projektovanog da uskoro stane uz aut-liniju srpske reprezentacije. Period u Bordou nije bio plodonosan, dosadašnji mandat u Crvenoj zvezdi više je bio bojen sivim nego ružičastim nijansama. Međutim, momak plaćen 700.000 evra ne haje mnogo za prošlost.
Zadovoljan sam proteklom godinom. Došao sam u Zvezdu iz malo težeg perioda u Bordou gde nisam igrao i trebalo mi je vremena da se prilagodim, načinu igre, zahtevima. Zadovoljan sam. Ispunio sam lična očekivanja. Imao sam i dobre partije i neke malo lošije, ali u suštini je dobro“, kaže Milan Gajić.

Pre treninga u utorak ujutru od Dejana Stankovića je dobio zagrljaj. I aplauz od ostatka tima. Kasnije je došla i torta. Za rođendan je imao samo jednu želju.
Pre svega, poželeo sam duplu krunu, to je ono što nam nedostaje. To je želja i ekipe i mene. U drugom delu godine želim Evropu, Ligu šampiona, ali fokus mi je na duploj kruni”.

Zasad Milan Gajić ne može da se požali na rad Dejana Stankovića. Naravo, ima velika očekivanja od novog šefa stručnog štaba.
Više puta sam ponovio, ono  što je mene fasciniralo jeste energija koju je mister doneo sa sobom. Mnogo entuzijazma, mnogo volje i želje. Zajedno smo skoro mesec dana, vide se novine koje je uneo, dosta se potencira na taktici, što je očekivano, s obzirom da je proveo većinu karijere u Italiji”.

Primetno je da igrači Crvene zvezde Dejana Stankovića oslovljavaju sa mister.
Oslovljavamo ga sa mister, tako je od početka, spontano je krenulo”.

Imao je i vrlo ružne trenutke u poslednjih šest meseci. Nije bio licenciran za mečeve Lige šampiona.
Bio sam razočaran, lagao kad bih rekao da je bilo lako, ali sam prihvatio profesionalno, nastavio da radim i da čekam šansu i probam da je iskoristim na svakoj utakmici koju sam dobijao”.

Kratkoročno, Milan Gajić bi trebalo da postane standardan desni bek Crvene zvezde. Dugoročna očekivanja i dalje postoje, a odnose se na reprezentaciju gde smo u deficitu sa desnim bekovima.
Verujem da je klubu i dalje cilj da ja budem desni bek. To je i moja vizija za budućnost, ali to dolazi iz kontinuiteta dobrih igara u Zvezdi, inače igara kojih mi je kod bivšeg šefa struke nedostajalo. Cilj mi je da se ustalim na terenu. Put do toga je trnovit, stvari u životu moraju da se poklope. I kad nekad mislite da ste blizu, ne mora da se ostvari”.

Možda bi sve bilo drugačije da nije požurio u inostranstvo.
Zadovoljan sam svojom karijerom. Često mi ljudi govore da Bordo nije bio pravi potez za mene, ja to ne vidim tako. Ja sam igrao u OFK Beogradu i kad se pojavio Bordo, kako da ne prihvatim, veliki klub. Onda sam imao dve teške povrede, skoro godinu dana nisam bio na terenu. Tamo sam se oblikovao kao čovek”.

Pitanje je da li će imati snage da se izbori za mesto pored Gobeljića.
Znate kako, u svakom klubu postoji konkurencija. Nikad nisam imao problem konkurencije i borbe za poziciju. Ja sam poštovao odluke trenera. Nisam neko ko bi na prvu lošu stvr menjao klub. Ovde sam, Zvezda je veliki klub, želim da ostavim trag, nije mi cilj samo da odem negde.Rano je još da vidim koliku ću minutažu imati. Još se ekipa namešta. Verujem da će biti dovoljno minuta za sve”.

FOTO: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara