(AC Milan)
(AC Milan)

Milan doveo špica od kog Krespo traži deset golova u sezoni, a ovaj to nikad nije uradio

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 20:24

Noa Okafor za 14.000.000 evra stigao među Rosonere

Po principu “mora da je dobar ako nam je dao gol”, završio je Milan još jedno pojačanje u letnjem prelaznom roku i ozvaničio dolazak Noe Okafora. U pitanju je napadač, strelac baš protiv Rosonera u minulom izdanju Lige šampiona, koji bi trebalo da oplemeni igru ekipe Stefana Piolija u utakmicama kad Olivije Žiru ne bude mogao. Uostalom, francuski as ima 36 godina, Zlatan Ibrahimović je završio karijeru, Divok Origi je na izlaznim vratima, a novajlija Kristijan Pulišić više krilo. Zato je izbor rukovodstva kluba sa San Sira pao na doskoršanjeg fudbalera Salcburga.

Austrijancima će na ime obeštećenja pripasti 14.000.000 evra, što sugeriše da američki vlasnici Rosonera vode računa kako troše novac, jer nijedan transfer nije prešao granicu od 20.000.000 evra. Okaforov je šesti između dve sezone, posle Pulišića (plaćen Čelsiju 20.000.000 evra), Tidžani Rejnders (AZ Alkmar, 19.000.000), Loftus Čik (Čelsi, 16.000.000), dok su Marko Sportijelo iz Atalante i Luka Romero iz Lacija stigli bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Noa Okafor je potpisao ugovor do 2028, što se uklapa u ideju sedmostrukog prvaka Evrope da izgradi tim za budućnost, jer veliki broj momaka angažovanih ovog leta ima šansu da napreduje i razvije talenat, a u klubu su od ranije Rafael Leao, Pjer Kalulu, Šaka Traore, Šarl de Ketelare... Valjda će neko proigrati.

Okafor će zarađivati 2.400.000 evra godišnje, nosiće broj 17 na poleđini dresa i već sutra će se zaputiti ka Sjedinjenim Američkim Državama kako bi se priključio novim saigračima na pripremama za narednu sezonu. U njoj se od Švajcarca dosta očekuje, možda dvocifreni golgeterski učinak, kao što najavljuje Ernan Krespo, bivši špic Rosonera.

Dobro ga znam, gledao sam ga uživo nekoliko puta. Izuzetno je pokretljiv, sposoban da menja strane i da sa krila uđe na poziciju centarfora. Nije klasičan napadač, u njegovom DNK nema mnogo golova. Osim toga, nikad ranije nije igrao u Seriji A, koja je izuzetno teška za špiceve. Bio bih srećan ako postigne deset golova u prvoj godini”, rekao je Krespo.

Taj zahtev Argentinca će malo teže da se ispuni, jer nikad dosad u profesionanoj karijeri Noa Okafor nije bio dvocifren u prvenstvu. Lane sedam golova u prvenstvu Austrije, godinu ranije devet, pre toga šest i tri, koliko i dok je igrao u Bazelu, gde je ponikao...


tagovi

Noa Okaforac milanMilanLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara