Milan Borjan potpisao u Saudijskoj Arabiji!

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.24. | 20:20

Iskusni čuvar mreže uskoro će i zvanično postati član Rijada

Nema zvanične objave, ali izgleda da je posao završen. Posle sedmogodišnjeg staža u Crvenoj zvezdi (jednu sezonu proveo na pozajmici u Slovanu iz Bratislave), Milan Borjan ima novi klub. Potencijalni reprezentativac Kanade potpisao je ugovor sa Rijadom iz SDaduijske Arabije, javljaju lokalni mediji.

Dugo je trajala neizvesnost gde će Milan Borjan provesti jeseni karijere, nakon što je početkom leta raskinuo ugovor sa crveno-belima. Imao je legendarni čuvar mreže pozive iz Mozzart Bet Superlige i Turske, ali se odlučio da se okuša u Saudijskoj Arabiji.

Izabrane vesti

Neće mu biti lako da sa novim klubom izbori opstanak u najjačoj ligi Saudijske Arabije. Rijad je ove sezone ušao u elitu i trenutno ima samo dvojicu stranaca (moguće je licencirati deset). Pre Milana Borjana ugovor je potpisao i Belgijanac Fajiz Selmani.

Borjan dolazi u Rijad kako bi nadomestio odlazak doskorašnjeg prvog čuvara mreže Martina Kampanje. Na klupi Rijada sedi Sabri Lamuši, nekadašnji reprezentativac Francuske i trener koji je, između ostalog, vodio Notingem Forest i Kardif.

Iskusni čuvar mreže je bez ikakve dileme centralna figura aktuelne šampionske ere Crvene zvezde. Na Marakanu je došao na leto 2017. godine posle odlaska iz Ludogoreca i na gol-liniji stajao 309 puta. Pamtiće se brojne legendarne intervencije, a posebno one koje su Zvezdi otvarali put ka grupnim fazama evropskih takmičenja. Sve je krenulo od one intervencije na Marakani protiv Krasnodara u avgustu 2017, godine, zaokruženo čudesnom penal serijom u Kopenhagenu. Kao miljenik Zvezdine publike ubrzo je postao i kapiten, a u toj ulozi ga je zamenio Aleksandar Dragović.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio šest šampionskih titula i tri nacionalna Kupa.


tagovi

Milan BorjanLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara