Zlatan Ibrahimović (©Reuters)
Zlatan Ibrahimović (©Reuters)

Milan bez šuta u okvir gola do sudijske nadoknade, a onda - Ibra! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.12.21. | 22:45

Doduše samo za bod Rosonera...

Od početka prošlog meseca nikoga nisu uspeli da pobede. Na deset prethodnih mečeva imaju samo jedan trijumf. Malo ko im je davao šanse da bi mogli da prekinu post u susretu sa liderom, međutim večeras su se Zebre isprsile kao retko kada ove sezone i od najvećeg skalpa, trijumfa nad liderom, delila ih je samo nadoknada vremena. Na kraju, u Udinama: za Milan siromašnih 1:1, za Udineze bod kao kuća!

Mada, imajući u vidu kada su primili gol, mnogi će reći kako zapravo slađi deo kolača ide na San Siro.

Izabrane vesti

Spasilac Milana? A ko bi drugi do neuništivi Zlatan Ibrahimović! Bila jedna od poslednjijh akcija gostiju, lopta nabačena u šesnaesterac, bilo je tu svega, ponajviše glavometa, da bi se u velikoj gužvi veteran Milaneza najbolje snašao i polumakazicama zabio za izjednačenje.

Lider Serije A pružio je jednu od slabijih partija ove godine, veliko je pitanje da li je i ovaj bod zaslužio, pa Inter i Napoli imaju šansu da ga preteknu ukoliko u nedelju slave.

Imajući u vidu ko su im rivali (Nerazuri čekaju Kaljari, a Napolitanci Empoli) takav epilog svakako nikoga ne bi trebalo da iznenadi.

A šansu da Rosonerima priđe na svega dva boda imaće zahuhtala Atalanta. Ekipu iz Bergama, doduše, čeka nešto teži zadatak, pošto ide u goste Veroni. Sve u svemu gužva u TOP 4 biće još veća nego li pre ove runde. Četiri glavna favorita za Skudeto mogla bi da budu "sabijena" u svega tri boda.

Ne računajući poništen gol Tea Ernandeza zbog ofsajda u smiraj prvog dela Milan za 90 minuta nije stvorio ozbiljnu priliku. Iz neuporedivo većeg poseda lopte (uglavnom oko 70 odsto) nije se izrodilo apsolutno ništa. Čak ni udarac u okvir gola?! Sve do tog trenutka kad je Ibrahimović uputio udarac ka Marku Silvestriju u toj koloni stajala je - 0!

Iskusni čuvar mreže za 92 minuta nije morao nijednom ozbiljnije da interveniše, ali pred Ibrom nije imao kud - morao je da potpiše kapitulaciju.

Zlatanu ponajviše zbog tog gola ide prelazna ocena. Svi ostali igrači Milana - ne računajući golmana Menjana - debelo su podbacili. Pre svih centralni vezisti Ismael Benaser, Tjemuje Bakajoko i Rade Krunić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine još je bio najbolji među lošima. Ali izmenu na poluvremenu, poput ove dvojice, nije mogao da izbegne.

Banaser i Bakajoko bili su direktni krivci za vodeći gol Udinezea. Prvi je poslao katastrofalan pas, kroz sredinu, drugi se nije zagradio (a onda nije stigao ni faul da napravi) i sevnula je kontra koju je Portugalac Beto iz drugog pokušaja rešio.

Imao je Udineze nekoliko prilika da reši utakmicu. Nije u tome uspeo - bilo je tu i dobrih intervencija Menjana - pa je Milan ostao u životu. Na kraju se uz dosta sreće spasao trećeg poraza u sezoni...

SERIJA A – 17. KOLO

Petak

Đenova - Sampdorija 1:3 (0:1)

/Destro 78 - Gabijadini 7, 67, Kaputo 49/

Subota

Fjorentina - Salernitana 4:0 (1:0)

/Bonaventura 31, Vlahović 51, 84, Maleh 90/

Venecija - Juventus 1:1 (0:1)

/Aramu 55 - Morata 32/

Udineze - Milan 1:1 (1:0)

/Beto 17 - Ibrahimović 90+2/

Nedelja

12.30: (2,45) Torino (3,20) Bolonja (3,25)

15.00: (4,10) Verona (3,70) Atalanta (1,95)

18.00: (1,38) Napoli (5,40) Empoli (8,50)

18.00: (2,80) Sasuolo (3,40) Lacio (2,65)

20.45: (1,20) Inter (8,00) Kaljari (14,0)

Ponedeljak

20.45: (1,45) Roma (4,80) Specija (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara