Totenhem silan na Old Trafordu (©Reuters)
Totenhem silan na Old Trafordu (©Reuters)

Miki van de Ven je atomski štoper, a Junajted džak za udaranje kad sretne najbolje (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.09.24. | 19:27

Tim Erika ten Haga svakako nije u toj grupi

Pogled na tabeli nije prijatan, no, još je tu razlika u nekoliko bodova i ako ćemo realno, sve se to da nadoknaditi. I Totenhem možda i hoće, ali Mančester junajted – sigurno neće. Jer ono što je tim Erika ten Haga pokazao u drugom derbiju sezone, a u prvom ga je Liverpul otresao sa 3:0, jasno pokazuje da je ovo tim sa “milion“ rupa. I kroz svaku je danas prošao Totenhem, a ona koju je produbio Miki van de Ven prepričavaće se danima – 3:0 u šestom kolu Premijer lige, uz utisak da je Junajted još i dobro prošao.

Ono što bi Junajted trebalo da brine i više od rezultata što u dva ovosezonska okršaja sa kandidatima za sam vrh tabele – protiv Liverpula i danas Totenhema – nisu bili ni konkurentni. Pevci ne da nisu bili zastrašeni kultnim Old Trafordom no su od starta meča krenuli u juriš ka golu Andrea Onane i da sve bude gore po domaće – neshvatljivo lako došli do cilja.

Izabrane vesti

Istina, to što je uradio Miki van de Ven kod prvog gola gostiju verovatno ne može nijedan drugi štoper na svetu. No to nikako ne abolira domaće koji su Holanđaninov sprint sa protivničke polovine terena ispratili komforno zavaljeni u kauč. Neoprostivo i u sudarima sa mnogo slabijim rivalima. Kad je preko puta Van de Ven – to je smrtna presuda, jer mladi štoper možda nije (još) najbolji na svojoj poziciji, ali među najopasnijima svakako jeste.


Pre nekih mesec dana prohujao je kroz kompletnu odbranu Evertona pre no što je asistirao Hjong-min Sonu, danas je gol servirao Brenanu Džonsonu kome je ostalo samo da podmetne nogu nakon što je Van de Ven kao nožem isekao puterasto meku odbranu Junajteda. Nastavi li Van de Ven ovako postaviće novi standard. Jer tek što su nas treneri ubedili da centralni bek ne možeš da budeš ako ne znaš da igraš pas igru, a sad će verovatno da insistiraju na štoperima koji mogu da u koraku pretrče 60 metara.

Rani gol Totenhema očekivano je uzdrmao samopouzdanje mančesterskog kluba, ali takav velikan sebi jednostavno ne bi smeo da dozvoli da tako brzo padne u depresiju. I da su Pevci bili precizniji u završnici Junajted bi već do poluvremena bio gotov. Osokoljeni Pevci pretvorili su se u orlove i napadali sve jače i jače. Malo Onana, malo okvir gola, spasavali su Junajted sok se pred finiš poluvremena napred nisu rastrčali Markus Rašford i Alehandro Garnačo. Ali taman što su oni zapretili, Bruno Fernandeš je zaradio direktan crveni karton, koji je definitivno ostavio domaće bez šansi.

I verovatno će u Mančesteru kukati zbog tog “narandžastog“ kartona, ali kada đonom kreneš ka kolenu protivnika dok ti lopta nije ni u vidiku nemaš baš previše pravda se buniš. A i sa 11 na 11 Junajted je Totenhemu prepustio loptu (63 odsto posed) i dozvolio mu čak 12 udaraca za 45 minuta?! Samo Timo Verner dva puta je imao jedan na jedan situaciju sa Andreom Onanom, računajući tu i onu sa sredine drugog poluvremena koje Junajtedu nije moglo ništa dobro da donese.

Posebno zato što je Totenhemu sada bilo potrebno svega dva minuta da i drugi put matira nemoćnog Onanu. Kazemiro je izgubio vazdušni duel, Lisandro Martinez ispao kao iz voza, a Džonson na dol dodao asistenciju pronašavši Dejana Kuluševskog za 2:0.

Imao je posle toga Junajted jedan kratak period u kojem nije izgledao kao klinički mrtav tim, imao je i jedan može biti i opravdan zahtev za nedosuđenim penalo, ali sve skupa – nije imao nikakve šanse da se odupre značajno boljem Totenhemu.

Taj utisak na kraju je potvrdio i Dominik Solanke golom posle kornera za konačnih 3:0, tek da ne bude da je onih Liverpulovih 3:0 bilo slučajno. Nažalost po Junajted, daleko je od slučajnog. I polako postaje pravilo svaki put kad se Ten Hagovi izabranici susretnu sa onima zaista najboljima u Premijer ligi.

Mančester junajted bi veličini i tradiciji uvek morao da bude tu. A već odavno nije.

PREMIJER LIGA – 6. KOLO

Subota

Njukasl - Mančester Siti 1:1 (0:1)

/Gordon 58 pen - Gvardiol 35/

Brentford - Vest Hem 1:1 (1:0)

/Embeumo 1 - Souček 54/

Čelsi - Brajton 4:2 (4:2)

/Palmer 21, 28, 31, 41 - Riter 7, Baleba 34/

Notingem Forest - Fulam 0:1 (0:1)

/Himenes 51pen/

Everton - Kristal Palas 2:1 (0:1)

/Meknil 47, 54 - Guehi 10/

Arsenal - Lester 4:2 (2:1)

/Martineli 20, Trosar 45+1, 90+4, Haverc 90+6 - Džastin 47, 63/

Vulverhempton - Liverpul 1:2 (0:1)

/Ait Nuri 56 - Konate 45+2, Salah 61pen/

Nedelja

Ispvič - Aston Vila 2:2 (1:2)

/Delap 8, 72 - Rodžers 15, Votkins 32/

Mančester Junajted – Totenhem 0:3 (0:1)

/Džonson 3, Kuluševski 47, Solanke 77/

Ponedeljak

21.00: (1,65) Bornmut (4,00) Sautempton (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Miki van de VenDejan KuluševskiBruno FernandešDominik SolankeMančester JunajtedTotenhem

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara