(©AFP)
(©AFP)

Mikautadzea motivisalo ludilo oko penala, ali je Okser pokvario žurku Lionovih navijača

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 17:10

Poluvreme od sat vremena, Nemanja Matić kao kapiten Liona, sporan penal i na kraju gol Oksera uz mnogo sreće za 2:2

Više od dva sata (računajući i pauzu između poluvremena) trajao je duel Olimpik Liona i Oksera. Nadoknada u prvom poluvremenu bila je 16, u drugom osam minuta! Na kraju, posle velike borbe dva tima, nerešeno - 2:2. Domaćin je dvaput vodio, konačno je proradilo dete kluba koje je letos zaobilaznim putem stiglo do prvog tima, reprezentativac Gruzije Žorž Mikautadze, ali su Sinali Diomande i Hamed Traore, uz mnogo sreće pošto je lopta posle njegovog šuta pogodila Lasina Sinajoka u butinu i promenila pravac, pokvarili žurku na Grupama stadionu.

Bilo je još preko 20 minuta do kraja nakon drugog izjednačenja, ipak, rezultat se nije menjao. Čak su u šestom minutu nadoknade drugog poluvremena gosti mogli do celog plena posle šuta Tea Bera pod prečku, međutim, Lukas Peri je sjajno reagovao i sačuvao makar bod svom timu.

Izabrane vesti

Neće u Lionu biti zadovoljni ovakvim ishodom. Posle poraza od Bešiktaša u Ligi Evrope, na domaćem terenu (0:1), prekinuli su pobedničku seriju od tri utakmice u domaćem prvenstvu protiv rivala kada se to nije očekivalo. Protiv trinaestoplasiranog Oksera, čime je usporen proboj ka mestima koja vode u Ligu šampiona, što je Olimpikov cilj posle nekoliko godina stagnacije kako na domaćoj, tako i evropskoj sceni.

Veliki novac uložio je Amerikanac Džon Tekstor u poslednja dva prelazna roka kako bi oformio ekipu kadru da se ponovo nađe među najboljim francuskim klubovima. Letos je u klub za skoro 20.000.000 evra vraćen nekadašnji đak, momak rođen u Lionu, Žorž Mikautadze i večers je konačno probio let kada su u pitanju golovi. Pomalo iznenađujuće našao se u startnoj postavi pre kapitena Aleksandera Lakazeta (dok nije ušao u igru traka je bila oko ruke Nemanje Matića), a prvenac u dresu Liona reprezentativac Gruzije postigao je iz penala u nadoknadi prvog poluvremena.

Raspravljaće se narednih dana u Francuskoj o tom detalju, burno su reagovali sa klupe Oksera pošto je arbitar Žeremi Stinat prvo dosudio gol-aut pa promenio odluku, delovalo je čak i da će se gosti povući sa terena, ali je nakon nekoliko minuta utakmica ipak nastavljena, a čitava tenzija nije poremetila mladog Gruzina.

Zbog opšte frke koja se dešavala u tim trenucima, kao i dima nakon bakljade Lionovih navijala koji su slavili 15 godina od osnivanja, prvo poluvreme produženo je za čak 16 minuta. I posle Mikautadzeovog gola bilo je uzbuđenja, ali ne i promene rezultata. Ona je stigla dva minuta po povratku sa odmora, kada je Diomande najbolje reagovao na centaršut iz kornera.

Odličnim udarcem glavom, na centaršut Benrame, napadač iz Gruzije drugi put se upisao u strelce u 62. minutu, ali je Okser samo deset kasnije ponovo stigao do izjednačenja i konačnih 2:2.

FRANCUSKA 1 – 9. KOLO

Petak

Ren - Avr 1:0 (0:0)

/Gomez 55/

Subota

Anže - Sent Etjen 4:2 (2:1)

/Abideli 7, Aholu 39, Nijane 69pen, Dijeng 90+3 - Davitašvili 16, 57/

Rems - Brest 1:2 (1:2)

/Okumu 29 - Favr 4, Balde 18/

Lans - Lil 0:2

/Dejvid pen 90+6, Bajo 90+11/

Nedelja

Olimpik Lion - Okser 2:2 (1:0)

/Mikautadze 45+5 pen, 62 - Diomande 47, Traore 72/

17.00: (3,35) Monpelje (3,50) Tuluz (2,25)

17.00: (3,30) Nica (3,50) Monako (2,30)

17.00: (1,85) Strazbur (3,50) Nant (4,40)

20.45: (3,80) Olimpik Marselj (3,60) PSŽ (2,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpik LionOkserLiga 1Žorž Mikautadze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara