Jovan Mijatović (©Instagram/New York City)
Jovan Mijatović (©Instagram/New York City)

Mijatović i Tanasijević se nadaju minutima protiv San Hozea i duelu sa norveškim mađioničarom

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.05.24. | 23:05

Njujork Siti dočekuje San Hoze u noći između petka i subote od 01.30 časova po srednjoevropskom vremenu

Posle nešto slabijeg početka sezone, fudbaleri Njujork Sitija su se razgoropadili i u noći između petka i subote (01.30 časova po srednjoevropskom vremenu) će tražiti petu uzastopnu pobedu u MLS protiv San Hoze Ertkvejksa.

Njujorčani su u poslednjih osam utakmica zabeležili sedam pobeda, samo je Kolorado Rapids (0:2) uspeo da ih zaustavi. Od te utakmice redom su savladali Toronto (3:2), Filadelfiju (2:1), Njujork Red Buls (2:1) i Nju Ingland Revolušn (1:0).

Izabrane vesti

Raspucali su se napadači, što je bio glavni problem Sitija na početku sezone. Nažalost, još se čeka na prvi gol mladog srpskog fudbalera Jovana Mijatovića, koji je od povratka u Sjedinjene Američke Države i rešavanja problema sa vizom odigrao samo 13 minuta protiv Di Si Junajteda (2:0) i 58 protiv Red Bulsa. Još uvek nekadašnji centarfor Crvene zvezde čeka na svoj prvi pogodak u američkom fudbalu.

Prema pojedinim najavama tamošnjih medija moglo bi da se desi da protiv San Hozea bude starter. Nedostajaće Njujorčanima Rio Houp Gand zbog povrede, kao i Maksimilijano Moralez koji godinu dana već ne igra zbog povrede ukrštenih ligamenata i tek je nedavno počeo da trenira.


01.30: (1,60) Njujork Siti (4,10) San Hoze Ertkvejks (5,50)


Vratio je se zato u konkurenciju za tim Strahinja Tanasijević, koji je odslužio svoja dva meča suspenzije još pre nedelju dana, mada je protiv Nju Inglanda presedeo na klupi. Nekadašnji štoper subotičkog Spartaka je posle utakmice sa Torontom ušao u fizički obračun sa golmanom protivničkog tima Šonom Džonsonom, posle čega je disciplinska komisija MLS kaznila obojicu suspenzijama.

Tanasijeviću je meč protiv Toronta bio tek četvrti u dresu Sitija, i to je ušao na teren tek u nadoknadi. Pre toga je isto odigrao jedan minut i protiv Šarlota, dok je o 90, odnosno 86 minuta igrao u martu protiv Sinsinatija i Intera iz Majamija.

Ako se nađe danas na terenu čekaće ga težak posao. Napad San Hozea predvodi jedan od najboljih napadača MLS-a, 33-godišnji Norvežanin Amal Pelegrino. Visoki napadač je prethodnih sezona privukao pažnju svetskih medija igrajući za Bode/Glimt, u čijem dresu je postigao nekoliko spektakularnih golova. Neke čak i sa sredine terena. Pelegrino je zimus pojačao Ertkvejkse, na 13 utakmica je četiri puta zatresao protivničku mrežu. Doduše, iako je bilo tu i lepih golova, još uvek nije postigao nijedan maestralan, u svom stilu. Možda to učini noćas protiv Njujorka.

Posle 15 utakmica je Siti treći na tabeli Istočne konferencije sa 26 bodova, na sigurnom je putu da se ponovo plasira u plej-of. S druge strane San Hoze je sakupio samo 11 poena i nalazi se na 13. poziciji plej-auta. Ima čak osam bodova manje od Portland Timbersa i mesta koje vodi u plej-in.


--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Marselj na Velodromu, Fajenord na De Kajpu ili možda Benfiku na Da Lužu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------


MLS

Subota

01.30: (1,60) Njujork Siti (4,10) San Hoze Ertkvejks (5,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Jovan MijatovićStrahinja TanasijevićNjujork SitiSan Hoze ZemljotresiAmal PelegrinoMLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara