Mauricio Sari i Siniša Mihajlović (©AFP)
Mauricio Sari i Siniša Mihajlović (©AFP)

Mihajlović VS Sari: Bolonja u Evropi ili Juve u ozbiljnom problemu

Vreme čitanja: 5min | pon. 22.06.20. | 14:35

Milan gostuje u Lećeu, Riberi se vraća u tim Fjorentine

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najzanimljiviji meč večerašnjeg programa 27. kola Serije A se igra u Bolonji gde dolazi ranjeni Juventus s obavezom da prekine golgeterski post iz Kupa Italije. S druge strane, Siniša Mihajlović ima hiljadu motiva da večeras ostvari pozitivan rezultat protiv svog velikog prijatelja Mauricija Sarija. U Lećeu Milan nema prava na grešku ako želi da ostane u trci za mesto u Evropi, baš kao i Fjorentina protiv Breše koja bi da što pre pobegne iz zone borbe za opstanak. Velika novost je povratak Franka Riberija

Izabrane vesti

BOLONJA - JUVENTUS

Put Bolonje u Evropu vodi preko Juventusa. Siniša Mihajlović ne krije ambicije da vrati tim iz Emilije u evropska kup takmičenja posle 20 godina. Večeras će imati i motiv više jer će moći da pomogne i klubu za koji je sentimentalno najviše vezan u Seriji A: Lacio. Mihajlović je prošle nedelje večerao sa Sergejom Milinkovićem Savićem u centru Rima. Naravno, Sergej nije morao mnogo da ubeđuje Mihu koliko, bi Nebeskoplavima značilo da Bolonja zaustavi Juve.

Za razliku od Juventusa koji smo mogli dva puta da gledamo u prethodnih 10 dana, Bolonja je potpuna nepoznanica pred nastavak šampionata. Ako je suditi po igrama Atalante i Verone, timovima koji su uz Lacio i Bolonju, bili u najboljoj formi i “crveno-plavi” bi trebalo da nastave tamo gde su stali.

Mihajlović je otkrio delove svog motivacionog govora svojim fudbalerima ispričavši im kako je Crvena Zvezda dok se zemlja raspadala osvojila titulu prvaka Evrope i sveta: “Naš ondašnji motiv bi morao da bude vaš današnji: a to je da igrate za ljude koji prolaze kroz veoma težak period, mi smo svi privilegovani i ne moramo da mislimo kako ćemo da sastavimo kraj s krajem, i zato je naša obaveza da pružimo našim navijačima malo oduška, zadovoljstva i da im skrenemo misli sa svakodnevne borbe za preživljavanje”.

Srpski trener neće moći da računa na povrđene, Skova Olsena i Santandera, dok Bani i Šuten moraju da izdrže suspenziju zbog zbira žutih kartona. Dobra vest za Bolonju je povratak Dajksa na poziciju levog beka. Prema izveštajima medija, Miha ima dve nedoumice oko sastava tima: da li da poveri mesto startera iskusnom Palasiju ili Sansoneu, odnosno da li da baci u vatru Domingeza ili Svanberga na sredini terena.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski; Tomijasu, Danilo, Densvil, Dajks; Medel, Svanberg; Orsolini, Sorijano, Sansone, Barou. 

Svaki meč, počev od večerašnjeg, imaće ukus presudnog za Mauricija Sarija. Ne zna se da li je više zaljuljala klupu toskanskog stručnjaka činjenica da je izgubio dva finala ove godine sa Juveom, slaba igra u dve prethodne utakmice Kupa Italije ili priznanje da su Ronaldo, Dibala i Daglas Kosta odlučili sami kako da se rasporede u napadčkom triju i kako da igraju.

Sari je demantovao da se svađao na treningu sa Miralemom Pjanićem. Štaviše, najavljuje se da bi reprezentativac BiH trebalo regularno da zauzme svoje mesto u početnoj postavi, uprkos vestima iz Barselone da je Artur prihvatio da se preseli u Juventus, to jest, da je razmena između Bošnjaka i Brazilca vrlo blizu realizacije.

Sari ima nekoliko problema oko sastava. Aleks Sandro, Kedira, Demiral, Kjelini su van stroja, a Iguain i dalje nije spreman, u najboljem slučaju Pipita bi mogao da završi na klupi. Kormilar Juvea razmišlja da sačuva Kvadrada na klupi, kako bi imao džokera da promeni ritam utakmici, ako bude zatrebalo. Kolumbijac je jedini fudbaler trenutno na raspolaganju koji može da “razdrma” tim svojim ulaskom. De Šiljo će biti prekomandovan na levu stranu da zameni povređenog Aleks Sandra na pozicijij levog beka.

Sari se nadao da će Remzi biti spremniji za meč, ali više od pola sata Velšanin ne može da garantuje. Izenađenje u sastavu Bjankonera bi mogao da bude Rabio, barem po Tutosportu koji je u poslednje vreme često pogađao početni sastav Stare dame. 

JUVETUS 4-3-3: Ščesni; Danilo, De Liht, Bonuči, De Šiljo; Matuidi, Pjanić, Rabio; Daglas Kosta, Dibala, Ronaldo.

LEĆE – MILAN

Prošlo je tri i po meseca, ali poraz od Atalante 7:2 na stadionu Via del Mare i dalje svrbi trenera Liveranija i igrače Lećea. Bodovi protiv Rosonera su fundamentalni za Leće u borbi za opstanak. Tim iz Pulje je na San Siru već zagorčao život Milanu prošle jeseni sa remijem u sudijskoj nadoknadi vremena. Liverani je priznao da je njegov tim inferioran ako se uporede imena fudbalera dva tima , ali da veruje da je njegov tim bolji kolektiv od Rosonera i da u tom detalju vidi šansu za iznenađenje.

Trenert salentinskog tima se uzda i u posebnu motivaciju svojih najboljih fubdalera Saponare i Lapadule koji sa Milanom imaju otvoren račun zbog neuspešnih avantura u Milanelu.

Leće ne može da računa na Donatija zbog kartona doks su povređeni Farijas, Barak, Dejola i Del’Orko.

LEĆE 4-3-2-1: Gabrijel; Rispoli, Rosetini, Lučoni, Kalderoni; Petričone, Tahcidis, Majer; Falko, Saponara; Lapadula.

Milan nema pravo na grešku. Pobeda Verone nad Kaljarijem i remi Parme sa Torinom potisnuli su Rosonere na deveto mesto na tabeli. Trener Pioli i pored toga što zna da neće u sledećoj sezoni voditi Rosonere želi da ostavi u amanet mesto u Ligi Evrope i pozitivan trag u Milanelu. Drugim rečima ne bi voleo da mu se ponovi iskustvo sa Interom kada je takođe došao u toku sezone i nije uspeo da je dovrši jer je dobio otkaz par kola pre kraja prvenstva.

Veliki problem za Milan su golovi. Zlatan Ibrahimović neće biti na raspolaganju do početka jula i Ante Rebić će morati da dokaže da je kadar da postiže golove i bez Zlatana. Hrvatski reprezentativac je postigao sedam golova u 2020. godini u Seriji A, ali su svi oni bili plodovi asistencija ili poteza Ibrahimovića.

U tim Rosonera u odnosu na meč sa Juveom u Kupu Italije se vraćaju Teo Ernandez i Kastiljeho. Osim Ibre, nisu na raspolaganju zbog povreda Duarte i Musakjo

MILAN 4-2-3-1: Donaruma; Konti, Kjaer, Romanjoli, Ernandez; Kesi, Benaser; Kastiljeho, Bonaventura, Čalhanoglu; Rebić.

FJORENTINA – BREŠA

Fjorentina će konačno imati u svojoj startnoj postavi Franka Riberija koji se oporavio od teške povrede i sa Dušanom Vlahovićem će činiti napadački tandem. Tim iz Firence će izaći na megdan Breši u najjačem sastavu budući da su svi igrači na raspolaganju trenera Bizolija. Za Ljubičaste je pobeda od fundamentalnog značaja kako bi se udaljili od opasne zone ispadanja.

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski; Milenković, Pecela, Kaseres; Kjeza, Dankan, Pulgar, Kastrovili, Dalbert; Riberi, Vlahović.

Breša dolazi u Firencu vidno oslabljena. Nije reč samo o Baloteliju s kojim će predsednik Breše Čelino morati na sudu da reši ugovorne obaveze. Povređeni su standardni prvotimci u odbrani Čistana i Čanselor, a nedostaju i Ndoj i Bizoli.

BREŠA 4-3-1-2: Joronen; Semprini, Mangraviti, Mateju, Martela; Vivijani, Tonali, Bjarnason; Žmrhal; Donaruma, Toregrosa.

SERIJA A - 28. KOLO

Ponedeljak

19.30: (1,45) Fjorentina (4,40) Breša (7,50)

19.30: (5,70) Leće (4,00) Milan (1,60)

21.45: (5,50) Bolonja (3,80) Juventus (1,65)

Utorak

19.30: (3,80) Verona (3,45) Napoli (2,00)

19.30: (2,75) SPAL (3,05) Kaljari (2,75)

21.45: (2,50) Torino (3,25) Udineze (2,90)

21.45: (2,25) Đenova (3,25) Parma (3,30)

Sreda

19.30: (1,38) Inter (5,00) Sasuolo (7,75)

21.45: (2,35) Atalanta (3,45) Lacio (2,95)

21.45: (1,50) Roma (4,30) Sampdorija (6,50)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Serija ASiniša MihajlovićMauricio SariJuventusMilanLečeBolonjaFjorentinaBreša

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara