(©Reuters)
(©Reuters)

Mihajlović: Volimo da se nadigravamo, ali ne možemo da se ušetamo u gol sa loptom

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.21. | 20:04

Srpski strateg sumirao utiske posle pobede nad Veronom

Uprkos vrlo dobrim igrama, Bolonja nedeljama unazad nije uspevala da stigne do celog plena, pa je susret sa Veronom dočekala uz osam utakmica bez pobede. Slast pobede postao je praktično zaboravljeni osećaj za izabranike Siniše Mihajlovića koji su neslavni niz prekinuli golom Orsolinija iz jedanaesterca.

Izabrane vesti

"Znali smo da će biti teško. Iako smo u rezultatskoj krizi, nemamo problema u igri. Sada moramo da zadržimo isti nivo jer zanm da možemo čak i bolje od ovoga. Nisam zadovoljan u potpunosti, ali smo uspeli da se suočimo sa sobom i shvatimo šta treba da popravimo. Neophodno je da budemo hrabri, da nemamo strah, da budemo odlučni i idemo na pobedu po svaku cenu. Pokazali smo zajedništvo. Bila je ovo teška utakmica, ali smo demonstrirali karakter, vršili pritisak na rivala", rekao je Mihajlović.

Srpskom strategu priznanje je odao i hrvatski kolega sa klupe Verone Ivan Jurić, a trener Bolonje istakao je da je prostor za napredak još prilično veliki.

"Moramo da budemo smeliji, da više šutiramo. Neophodno je da preuzmemo odgovornost i da tražimo više lopti u dubinu, čak i po cenu da pogrešimo. Ne možemo da pokušavamo da uđemo sa loptom u gol. Iako smo tim koji igra fudbal, nadigrava se, imamo prostora da poboljšamo igru".

Poseban akcenat Mihajlović je stavio na igru Holanđanina i Japanca.

"Ne volim da pričam o pojedincima. Kad pobedite to je zasluga celog tima. Ipak, uvek sam gocorio da smo sa Šoutenom potpuno drugačiji tim. Inteligentan je, uzima prljave lopte i vraća ih čiste. Tomijasu je takođe odličan, nedostaje mu samo malo fudbalske pronicljivosti. Pokriva sve pozicije u defanzivi, igra sa obe noge, brz je i odličan u glavi", rekao je Mihajlović..



tagovi

Siniša MihajlovićVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara