Sredojević (© Reuters)
Sredojević (© Reuters)

Mićo Sredojević nije više selektor Zambije

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.07.21. | 15:12

Sporazumni raskid

Plan je bio da je odvede na Prvenstvo sveta, ali kako u životu, tako i u fudbalu, ne teče sve prema željama, pa je Fudbalski savez Zambije objavio da Milutin Mićo Sredojević nije više selektor te reprezentacije.

U objašnjenju se navodi da je sa srpskom stručnjakom, dokazanim u više klubova i selekcija na Crnom kontinentu, saradnja sporazumno raskinuta. Razlozi nisu navedeni, ali lokalni mediji ističu da čelni ljudi tamošnjeg fudbala nisu bili zadovoljni izdanjem Zambije na Kosafa kupu, na kome se učestvuju isključivo reprezentacije sa juga Afrike.

Izabrane vesti

Zambija je na ovogodišnjem turniru branila titulu, ali je podbacila okončavši takmičenje u grupnoj fazi, samo sa jednom pobedom na četiri utakmice. Zato su rukovodioci izrazili zabrinutost pred septembarski start završne faze kvalifikacija za Mundijal u Kataru, gde će rivali Zambiji biti Tunis, Mauritanija i Ekvatorijalna Gvineja. Samo jedan ide u Dohu. A prvi favorit je Tunis.

Zahvalan sam narodu Zambije, svim igračima trenerima, saradnicima u stručnom štabu i navijačima koji su me bezuslovno podržavali. Nosim samo pozitivna iskustva sa ovog posla. Koristiće mi u nastavku karijere. Zambiji svakako želim sve najbolje“, rekao je Mićo Sredojević.


tagovi

reprezentativni fudbalZambijaMilutin Sredojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara