Milutin Sredojević (©Shutterstock, ©Reuters)
Milutin Sredojević (©Shutterstock, ©Reuters)

Mićo sprema Zambiju u Najrobiju, Kenija bez nosioca

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 11:43

Harambi Stars i Čipolopolo igraju danas prijateljski meč

Pripreme za nastavak kvalifikacija za Kup afričkih nacija privode se kraju. Harami Stars i Čipolopolo pokušaće u međusobnom duelu da se što bolje spreme za novembarske izazove. Pardon, Kenija i Zambija (15.00). Domaćinu će ovo da bude prvo okupljanje još od sredine decembra prošle godine, dok je gost već odigrao duel sa Malavijem pre dva dana i slavio minimalnim rezultatom.

Kenija će biti bez kapitena Viktora Vanjame, Majkla Olunge, Džoana Omoloa, Džozefa Okumua, Ajuba Timbea i Arnolda Origija, koji nisu uspeli da stignu u kamp zbog ograničenja putovanja usled pandemije Covid-19. Veliki je to udarac za selektora Fransisa Kimanzija. Na raspolaganju neće imati najveće zvezde.

Izabrane vesti

Kako bilo, protiv Zambije Milutina Sredojevića će biti prinuđen da uigrava drugačije opcije, pa ne čudi što je nestrpljiv da vidi kako će njegovi igrači reagovati.

"Znam da će mnogi želeti da impresioniraju sve nas na klupi, kako bi bili uključeni u konačni tim koji će igrati u kvalifikacijama za KAN 2021 i zbog toga će možda biti preterano entuzijastični. Očekujem težak meč, ali moj fokus je na proveri sposobnosti nekih svežih lica koja imamo u timu i nadam se da ću dobiti četiri ili pet koje mogu da iskoristim za kvalifikacije", rekao je Kimanzi.

Neka od svežih lica u timu uključuju visoko ocenjenog levog beka Klarka Oduora koji nastupa za engleski Barnsli i napadača Mohameda Katanu, koji igra za beloruski Isloč.

Srpski strateg na kormilu Čipolopola, Milutin Mićo Sredojević, stigao je u četvrtak uveče u Najrobi sa svojom selekcijom i održao trening na mestu odigravanja utakmice.

"Poštujem trenera Fransisa Kimanzija i znam da Harambi Stars sada igra atraktivan fudbal otkako ga je preuzeo, kao i da je tim solidan. Dobili su bod u gostima protiv Egipta i to dovoljno govori o kvalitetu rivala. Takođe, remizirali su protiv Togoa, u utakmici gde su bili bolji. Trenirao sam u regiji CECAFA dugi niz godina i znam većinu kenijskih igrača. Oni su veoma odani i vredni. Kad god sam igrao protiv Kenije, oni su uvek bili tvrd orah i zato smo prihvatili poziv, jer smo znali da ćemo se suočiti sa vrhunskom ekipom koja će nas testirati do krajnjih granica", istakao je Sredojević, nekadašnji šef struke Orlando Pajratsa i Zamaleka, odnosno selektor Ruande i Ugande.

Kenija i Zambija koriste ovu prijateljsku utakmicu za pripremu za kvalifikacije za KAN protiv Komorskih Ostrva, odnosno Bocvane idućeg meseca. U prethodnih šest međusobnih okršaja Zambija nije doživela nijedan neuspeh, pobedivši Keniju četiri puta, uz dva remija. Poslednji put sastali su se pre tri godine i Čipolopolo je pobedio sa 2:1.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Petak

14.00: (2,20) Burkina Faso (3,05) DR Kongo (3,70)

14.00: (1,70) Japan (3,60) Kamerun (5,30)

15.00: (3,60) Kenija (3,10) Zambija (2,20)

17.00: (1,40) Tunis (4,50) Sudan (8,50)

19.00: (4,20) Mali (3,35) Gana (1,95)

19.00: (1,60) Mauritanija (3,60) Sijera Leone (6,75)

20.00: (2,85) Maroko (2,70) Senegal (3,00)

20.30: (2,80) Nigerija (3,00) Alžir (2,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija ZambijeMilutin Sredojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara