FOTO: Twitter (Hajduk Split)
FOTO: Twitter (Hajduk Split)

Mi nemamo problem, mi imamo rešenje: Rakitić ozvaničen uz Apolo 13, čeka ga "Bijeli salon"

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.07.24. | 00:50

Legandarni reprezentativac Vatrenih dočekao da u 37. godini prvi put zaigra u hrvatskom klubu

Apolo 13 bila je sedma misija sa posadom u svemirskom programu i treća predviđena da sleti na Mesec. Letelica je lansirana 11. aprila 1970. godine, ali je sletanje na Mesec prekinuto nakon što je rezervoar kiseonika eksplodirao i onemogućio rad električnog sistema i sistema za održavanje života . Posada je podržana rezervnim sistemima umesto toga obletala oko Meseca u kružnoj putanji i bezbedno se vratila na Zemlju 17. aprila. Nakon što se eksplozija dogodila, pilot Džek Svigert izgovorio je rečenicu "Hjustone, imamo problem" koja je postala oubičajena fraza u situacijama kada se dogodi iznenadni problem.

Upravo je insertom iz filma Apolo 13 nastalom po pomenutom događaju Hajduk ozvaničio dolazak Ivana Rakitića na Poljud i rečima "Mi nemamo problem, mi imamo rešenje" . Danima je potpis bivšeg asa Šalkea, Sevilje, Barselone...najavljivan, a sada je konačno sve završeno. Posle imenjaka Perišića zimus, još jedna ikonična ličnost iz perioda velikih uspeha hrvatske reprezentacije došla je u Split, u nadi će doprineti povratku titule državnog šampiona posle ravno 20 godina i prvom ulasku u glavni deo evropskih takmičenja posle 14 godina. Rakitić će ostati u Hajduku do leta sledeće godine, s tim da će u junu 2025. biti u prilici da razmotri produžetak saradnje na još godinu dana. Svečano predstavljanje Rakitića biće održano u nedelju u 19.30 u "Bijelom salonu", konferencijskoj sali Hajduka.

Izabrane vesti

Konačno se ostvarila želja obostrana želja Hajduka i Rakitića stara skoro deset godina, na kojoj od vremena Rakitićeve najveće slave rade (kako hrvatski mediji izveštavaju) njegov kum splitski ugostitelj Marko Bralić i igračev prijatelj Mario Milić.

Na Poljud je stigao igrač koji je s Barselonom osvojio po četiri titule prvaka Španije i isto toliko Kupova kralja. Momak rođen u Švajcarskoj je između ostalog bio integralni deo Blaugraninog poslednjeg trofeja u Ligi šampiona 2015, kada je dao gol Juventusu u pobedi 3:1 u finalnoj utakmici. Za katalonskog giganta odigrao je 310 utakmica, dao 35 golova i zabeležio 42 asistencije. Ako je legenda Barselone, šta tek reći za Rakitićev status u Sevilji, gde je tim sa Ramon Sančes Pishuana vodio kao kapiten do dva trofeja u Ligi Evrope i biran u idealni tim takmičenja. Prilikom osvajanja svetskog srebra Hrvatske 2018. Rakitić je bio jedan od najboljih igrača reprezentacije za koju je odigrao 106 utakmica dao 15 golova. Kada saberemo Rakitićev broj utakmica za klubove i reprezentaciju dolazimo do spektakularne brojke od 954 utakmice u seniorskoj karijeri.

Zaista su Rakitićeva dostignuća iz prošlosti maestralna, ali ipak je realnost da predstavljaju prošlost. Ivan stiže u Hajduk iz osmoplasirnaog tima saudijskog prvenstva Al Šababa, za koji je odigrao samo osam utakmica, uz učinak od jednog gola i jedne asistencije. Na Bliski istok je otišao nakon što mu je u Sevilji saopšteno da više neće imati važnu ulogu u igri. Do tada je bio starter kako u Primeri, tako i u Ligi šampiona. Rakitić je u Al Šababu zarađivao oko 15 miliona evra po sezoni, a ugovor mu je trajao do leta sledeće godine. Naravno, odlaskom u Hajduk jasno je da se odrekao velikog bogatstva merenog u novcu, ali svestan činjenice da može da izraste u apsolutnog heroja navijača voljenog kluba, ako Hajduk prvi put posle 20 godina i proleća 2005. osvoji titulu šampiona Hrvatske.

Fudbaleri Hajduka novu sezonu počinju u četvrtak (21.00) utakmicom na Poljudu protiv HB Toršavna sa Farskih Ostrva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Bili će startovati u domaćem prvenstvu četvrtog avgusta protiv Slaven Belupa.


tagovi

Hrvatska 1Hajduk SplitIvan RakitićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara